Φάνης Παπάς: Τι συζήτησε με τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού

«Ο τουρισμός είναι πυλώνας της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην εθνική προσπάθεια για διαρκή αύξηση της επισκεψιμότητας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έχουμε το καλύτερο τουριστικό προϊόν στον κόσμο και οφείλουμε να το αναπτύξουμε».

Με τη φράση αυτή ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Παπάς, θέλησε να δώσει έμφαση σε ένα από τα μείζονα ζητήματα της περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, στην εκδήλωση που διοργάνωσε συμβολικά, στην προβλήτα – μαρίνα σκαφών των Νέων Επιβατών.

«Ο χώρος για προεκλογική εκδήλωση είναι πρωτότυπος, ειδυλλιακός, αλλά εδώ δεν σας κάλεσα για… ρομαντζάδα. Είναι παράλληλα κι ένας χώρος συμβολικός. Συμβολίζει την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Ξέρω πόσο παλεύει η Περιφέρεια, οι Δήμοι, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα, για να ενισχύσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, για να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν, από το οποίο ζουν χιλιάδες κάτοικοι στο Δήμο Θερμαϊκού. Η Πολιτεία μέσω του Υπουργείου Τουρισμού θα έπρεπε να προβάλει, να προωθήσει τον τουρισμό, να αξιοποιήσει το μεγάλο και δυστυχώς εγκαταλειμμένο κτιριακό απόθεμα στις παραλίες. Είναι απαράδεκτο να ρημάζουν κτίρια, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και με τη συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για να ενισχύσουν τις προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού», επισήμανε στους παριστάμενους ο κ. Παπάς.

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Θερμαϊκού, που μπορούν να τον καταστήσουν κεντρικό τουριστικό πόλο όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά της ευρύτερης περιοχής. Επισήμανε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται η Πολιτεία να φροντίσει να αποκαταστήσει μια σειρά από υποδομές και ειδικά την οδική σύνδεση της περιοχής με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και με τη Χαλκιδική, δεδομένου ότι η Κεντρική Μακεδονία συνολικά είναι πρώτη περιφέρεια της χώρας σε οδικό τουρισμό. Επίσης, ο κ. Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, που υποθηκεύουν το τουριστικό μέλλον της περιοχής, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση, τα φαινόμενα της διάβρωσης των ακτών και κυρίως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, που αντί για πηγή ζωής παραμένει με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης πηγή ρύπανσης.

«Αντί να προστατεύσουν το Θερμαϊκό δίνοντας την αρμοδιότητα σε έναν τοπικό φορέα, που μπορεί να πάρει αποτελεσματικά μέτρα και να σταματήσει επιτέλους αυτή τη διασπορά αρμοδιοτήτων σε 50 φορείς που εμπλέκονται στην προστασία του Θερμαϊκού, εκείνοι δημιούργησαν άλλον ένα φορέα, χωρίς να καταργήσουν τις αρμοδιότητες των υπολοίπων. Τι πετυχαίνουν; Μα να μην είναι κανείς υπεύθυνος για την κατάσταση του Θερμαϊκού. Χωρίς καθαρή θάλασσα, δεν έχουμε τουρισμό. Ευτυχώς υπάρχουν οι τοπικοί φορείς, που φροντίζουν ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να παίρνει γαλάζιες σημαίες, που φροντίζουν ώστε να υπάρχουν εξυπηρετήσεις στην παραλία για τα άτομα με αναπηρίες, που φροντίζουν για τον καθαρισμό της ακτής…», τόνισε ο κ. Παπάς.

Αν και το σύννεφο έφερε βροχή… λίγο πριν το ξεκίνημα της ανοιχτής εκδήλωσης στην προβλήτα των Ν. Επιβατών, ο ομιλητής και οι πολίτες δεν πτοήθηκαν. Εκατοντάδες κόσμου, κάτοικοι, επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων από όλο το Δήμο Θερμαϊκού, την Περαία, την Αγία Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες, τη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή, το Αγγελοχώρι, την Κερασιά κ.α., γέμισαν τον μαγευτικό χώρο, «πάνω» στη θάλασσα.

Ο κ. Παπάς απάντησε σε ερωτήσεις, άκουσε τα αιτήματα και τις αγωνίες των πολιτών και αναφέρθηκε επίσης:

-Στην ανάγκη μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ.
-Σε σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες δουλείες, με ενθάρρυνση νέων επενδύσεων και στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
-Στις ελλείψεις σε δημόσιες υποδομές, καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.
-Στην αναγκαιότητα τοπικών συνεργειών μεταξύ αγροδιατροφικών και τουριστικών επιχειρήσεων.
-Στις εξελίξεις στα εθνικά μας ζητήματα.

«Από τις 7 Ιουλίου εμείς οι νέοι κάνουμε πράξη την εντολή που δίνουν οι Έλληνες για πολιτική αλλαγή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Παπάς.