Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από την κατανομή στεγάστρων του Δήμου

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την κατανομή χώρου για την προβολή της, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη συνεδρίασή του την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαίου 2019.

Το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, για την κατανομή διαφημιστικού χώρου ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα το 70% των στεγάστρων, δηλαδή περίπου 140, θα διατεθεί σε κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτή το 2015, κατ’ αναλογίαν ως προς την εκλογική δύναμη.

Το υπόλοιπο 30%, δηλαδή περίπου 60, θα διατεθεί σε κόμματα που δεν εξέλεξαν βουλευτή το 2015 ή σε νεοεμφανιζόμενα κόμματα.

Τα στέγαστρα χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες και η κατανομή έγινε με κλήρωση.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διάθεση ενός περιπτέρου ή τροχόσπιτου σε κόμμα ή σύμπραξη κομμάτων, σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Για τα τραπεζάκια με ομπρέλες κάθε κόμμα δικαιούται 3 θέσεις σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Ο πρόεδρος  του δημοτικού συμβουλίου, Σίμος Μπενσασσών για άλλη μια φορά απηύθυνε έκκληση προς τους εκπροσώπους των κομμάτων, να σεβαστούν την Θεσσαλονίκη και να μην ρυπαίνουν.