«Πράσινο φως» και στο Open Mall του Ωραιοκάστρου!

Τα κατάφερε τελικά το Ωραιόκαστρο και πήρε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, καθώς έγινε δεκτή η πρόταση την οποία είχαν καταθέσει η δηημοτική αρχή και ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΩ) προϋπολογισμό 1.769.101,94 ευρώ.

Αρχικά η πρόταση είχε απορριφθεί αλλά έγινε ένσταση από την πλευρά του δήμου Ωραιοκάστρου. «Μετά από συντονισμένες ενέργειες του δήμου Ωραιοκάστρου, του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και του γενικού γραμματέα κ. Ισαάκ Ξανθόπουλου η νέα βαθμολόγηση του Ωραιοκάστρου για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, open mall, είναι 53,80 με αποτέλεσμα να εντάσσει το Ωραιόκαστρο στο πρόγραμμα αυτό», αναφέρει στην  ανακοίνωσή του ο ΕΣΩ και προσθέτει: «Ο Πρόεδρος Βασίλης Ιακωβίδης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου θέλουν να ευχαριστήσουν τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, την εταιρία Lever και τον γενικό γραμματέα του δήμου κ. Ξανθόπουλο Ισαάκ για την άμεση ανταπόκριση και την εμπεριστατωμένη ένσταση την οποία συνυπογράψανε και αποστείλανε στην επιτροπή αξιολόγησης με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου».

Ο ΕΣΩ μάλιστα θυμίζει τη δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος του Βασίλης Ιακωβίδης όταν το Ωραιόκαστρο είχε μείνει αρχικά εκτός… νυμφώνος: «Χάσαμε μία μάχη και όχι έναν πόλεμο, όμως πολλοί έτρεξαν να διατυμπανίζουν και να χαρούν», σημειώνει και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει για ότι λέγαμε. Καθώς επίσης δικαιώνει και τα 91 καταστήματα τα οποία μας εμπιστεύτηκαν και συντάχθηκαν μαζί μας για την πρόταση αυτή και θα δουν να γίνεται πράξη η αναβάθμιση της αγοράς».

Τέλος, με την ανακοίνωση τους, «ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου και το Δ.Σ. εύχονται στον νέο δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη να σκύψει και αυτός πάνω στα προβλήματα της αγοράς και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου να ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτή την τόσο σημαντική αναβάθμιση για την αγορά και τα καταστήματά της πόλης του Ωραιοκάστρου, η οποία θα είναι προς όφελος όχι μόνο των καταστημάτων αλλά και των καταναλωτών καθώς η αγορά θα εκσυγχρονιστεί, θα είναι πιο προσβάσιμη και ευχάριστη για αγορές και βόλτες».