Γ. Μαγκριώτης: «Το ζητούμενο είναι η πόλη να επανακτήσει βουλευτή που γνωρίζει στο βάθος τα θέματά της»

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη (27/6) συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του είναι τα εξής:

-Στις εκλογές προχωράμε με διάλογο θέσεων και προτάσεων, χωρίς λασπομαχίες, για: α) Τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, β) την υποστήριξη της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, γ) την προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή και απασχόληση και δ) την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων της Κύπρου και του Ελληνισμού. Η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα γιατί, η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει τρύπες στην οικονομία και ένα κράτος βαρύ και αναποτελεσματικό, θα έχουμε μια αντιπολίτευση που έχει χτίσει αναχώματα επιδομάτων και τα περισσότερα από αυτά είναι έωλα. Η επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και η απερχόμενη τού ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν δυό αλήθειες: α) Ότι τα σχέδιά τους δεν πατούν στην πραγματικότητα και την επομένη των εκλογών θα αλληλοκαταγγέλονται, για το ποιός φταίει. β) Ότι το βασικό δημοσιονομικό πλαίσιο είναι συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

-Το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί τον ρόλο του καταλύτη ως κόμμα λογικής και μετριοπάθειας. Το πραγματικό δίλημμα για τη χώρα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, είναι με ποια πολιτική θα προχωρήσει η χώρα μπροστά μετά τις εκλογές. Δηλαδή ποιες είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, για να μπούμε στον κύκλο της ανάπτυξης. Γι΄αυτό ήρθε η στιγμή να διατυπώσουμε δημόσια τα δέκα βασικά σημεία των μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα, το κράτος και την οικονομία, πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν τα κόμματα. Τα κόμματα που θα συμφωνήσουν, θα υπογράψουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας. Το πρόγραμμα θα είναι γνωστό στους πολίτες και αυτοί θα ελέγχουν την υλοποίησή του. Κυβέρνηση με αγκαλιές στην πλατεία του Ζαππείου δεν γίνεται.

-Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του απάντησε: «Ήμουν πάντα Βουλευτής της πόλης και των ανθρώπων της. Έτσι με γνωρίζουν οι συμπολίτες μου. Έτσι συνέχισα και μετά το 2012 με μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες, με μικρές και μεγάλες προσπάθειες για την Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της. Το ζητούμενο σήμερα είναι η πόλη να επανακτήσει βουλευτή που γνωρίζει στο βάθος τα θέματα της και έχει σύγχρονες και ρεαλιστικές προτάσεις. Με αυτήν την ταυτότητα νιώθω πως μπορώ να είμαι χρήσιμος και να αγωνιστώ στο Κοινοβούλιο για τους στόχους αυτούς».

-Σε άλλη ερώτηση για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ, εάν πέσει κάτω από το ποσοστό των ευρωεκλογών απάντησε: «Ανεξάρτητα αν είναι πάνω ή κάτω κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι πάνω το ποσοστό, ο πολιτικός μας χώρος πρέπει να ανασυντεθεί εκφράζοντας το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας».

 

ΟΑΣΘ και Σέιχ Σου

-Σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι εννοεί ένα πρόγραμμα της επόμενης μέρας με 10 μεταρρυθμιστικά βήματα σημείωσε:

«Για να είμαι πρακτικός θα είμαι και συγκεκριμένος. Θα σας αναφέρω δυο αρνητικά παραδείγματα που χρειάζονται άμεσες αλλαγές:

1) Ο ΟΑΣΘ ήταν προβληματικός, παρ’ ότι η σύμβαση των μετόχων με το δημόσιο ήταν λεόντειος και οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων μεγάλες. Η σημερινή κυβέρνηση, αντί να δώσει λύσεις σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 1370 του 2007, για ιδεοληπτικούς και μικροκομματικούς λόγους, έκανε τα χειρότερα, παραπλανώντας την πόλη και τους εργαζόμενους και τον εγκαταλείπει σε κακό χάλι. Ευθύνες έχουν και πολλοί φορείς της πόλης, πού, είτε έκαναν μικροπολιτικά παιχνίδια με την κυβέρνηση, είτε υπερασπίστηκαν τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, αγνοώντας την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τις ανάγκες της πόλης.

2) Το δάσος του Σέιχ Σου καταστρέφεται για δεύτερη φορά και τώρα καταστρέφεται εσωτερικά, λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης. Η διάβρωσή του έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Το κράτος παραμένει βαρύ και αναποτελεσματικό, οι πιο μεγάλες ευθύνες όμως είναι της κυβέρνησης πού μηδένισε σχεδόν την χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών και τώρα με πενιχρή έκτακτη χρηματοδότηση τρέχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ αδιαφορούσε στα έγγραφα της υπηρεσίας πού από το 2017 προειδοποιούσε την πολιτική ηγεσία. Ευθύνες έχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πού ούτε τώρα που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί. Τώρα μπορώ να επισημάνω, ότι εάν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα μικρής κλίμακας στο δάσος, στην πρώτη έντονη βροχόπτωση, θα έχουμε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα στους περιαστικούς οικισμούς της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 4 Ιουλίου
Κλείνοντας ο κ. Μαγκριώτης, προσκάλεσε τους δημοσιογράφους στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 20:00, με θέμα: «Βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση» στη ΔΕΘ HELEXPO, Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

Νωρίτερα το πρωί επισκέφθηκε τον Σύλλογο Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κοσμίδη και τα μέλη της Διοίκησης, τα προβλήματα αυτού του κρίσιμου κλάδου για την εξωστρέφεια της οικονομίας της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό “Radio 1d’’ και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε την τεχνολογική καθυστέρηση της Ελλάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Η χώρα μας είναι τεχνολογικά πολύ πίσω στα θέματα του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας. Έχουν γίνει βέβαια κάποιες προσπάθειες αξιοποίησης του αργού αυτού διαδικτύου που έχουμε, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να φτάσουμε τις υπόλοιπες χώρες. Έχουμε το πιο ακριβό διαδίκτυο, το πιο αργό και την πιο ακριβή κινητή τηλεφωνία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».