Έλενα Ράπτη:«Η Ελλάδα που θέλουμε να φτιάξουμε»

ΑΡΘΡΟ

της ΕΛΕΝΑΣ ΡΑΠΤΗ

υποψήφιας βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Οι εκλογές βρίσκονται λίγες μέρες μακριά. Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα ψηφίσουμε για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Στις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων ετών.

Η Ελλάδα μπήκε μέσα σε μια μεγάλη περιπέτεια επιβίωσης. Βρέθηκε μπροστά στο φάσμα μιας πτώχευσης, αναγκάστηκε να δεχθεί σκληρούς οικονομικούς όρους, πλήρωσε με θυσίες των πολιτών την ανάγκη της δημοσιονομικής της προσαρμογής. Κι όταν βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθια στα πόδια της,ήρθε το πείραμα της αριστεράς. Και γύρισε τη χώρα πίσω. Τη χρέωσε με 100 δις, την ανάγκασε να συμφωνήσει στο βαρύτερο μνημόνιο, πήρε το χέρι κάθε Έλληνα και το έβαλε να υπογράψει ένα χαρτί που υποθηκεύει το μέλλον του. Σε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να κυβερνήσει χωρίζοντας τους Έλληνες, να διοικήσει χωρίς ήθος, να κάνει το ψέμα ιδεολογία, να αλλάζει άποψη κάθε πρωί, να καταργήσει την αριστεία, να λεηλατήσει και τελικά να αφανίσει τη μεσαία τάξη, να πουλήσει ψεύτικη ελπίδα, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, να δημιουργήσει την Ελλάδα της μετριότητας.

Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα που δε θέλουμε. Η Ελλάδα της υποκρισίας, του διχασμού, της μέτριας προσπάθειας, του κομματισμού, των ψεμάτων και της εθνικής ταπείνωσης. Τέσσερα χρόνια ήταν πολλά για να δοκιμάσουμε μια συνταγή που απέτυχε. Και κόστισαν πάρα πολύ στον τόπο. Για αυτό και οι πολίτες ζητούν αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Γιατί η Ελλάδα που εμείς φανταζόμαστε είναι αλλιώς.

Μια Ελλάδα που θα προσκαλεί και δε θα διώχνει. Με ευκαιρίες για τα νέα παιδιά που θα έχουν λόγο να επενδύσουν τις δυνάμεις και το μέλλον τους στην Ελλάδα. Σε μια χώρα που θα γίνει η Ιρλανδία της Νότιας Ευρώπης, hubγια πολυεθνικές επιχειρήσεις, έδρα για την ελληνική και ξένη επιχειρηματικότητα. Με τολμηρό φορολογικό περιβάλλον. Με επενδύσεις που θα πιστεύουν στην προοπτική της χώρας μας.

Μια Ελλάδα που θα ανοίξει τους ορίζοντες της γνώσης. Με πανεπιστήμια δημόσια και ιδιωτικά, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια χώρα που θα προσελκύσει την παγκόσμια φοιτητική κοινότητα να σπουδάσει εδώ την επιστήμη της και ταυτόχρονα να γνωρίσει τον πολιτισμό μας. Μια επένδυση που θα ανοίξει την Ελλάδα σε νέα μυαλά και θα φέρει τη χώρα μας στο κέντρο του κόσμου.

Μια Ελλάδα που ο πολίτης θα έχει απέναντί του ένα δίκαιο κράτος. Ένα κράτος με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Με ευθύνη, όπου κάνει λάθος. Με αποζημίωση στον πολίτη, όπου τον αδικεί. Ένα κράτος που θα είναι φιλικό και υπεύθυνο. Δίπλα σε όσους το χρειάζονται. Με κανόνες ίδιους για όλους. Με ταχύτητα και ποιότητα στο έργο του.
Μια Ελλάδα που θα περπατάμε με ασφάλεια στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Με μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Με σχέδιο για να ξανακερδίσουμε τις πλατείες και τα πάρκα, να παίζουν μόνα τους τα παιδιά μας έξω, να κοιμόμαστε χωρίς πέντε κλειδαριές στην πόρτα μας. Με τις ομάδες ΔΙΑΣ να έχουν παρουσία παντού.

Μια Ελλάδα που θα αποκτήσει ξανά κύρος και εθνική ισχύ. Που θα γράφει μόνη της τους νόμους και δε θα μεταφράζει ξένα κείμενα των «θεσμών». Που θα ασκεί ισχυρή και έξυπνη διπλωματία, θα κερδίζει μάχες στην εξωτερική πολιτική και θα κάνει εθνικές νίκες. Που θα γράφει μαζί με τους άλλους το μέλλον της περιοχής και δε θα περιμένει να της πουν ποιο θα είναι.

Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να φτιάξουμε. Και μπορούμε, όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Περάσαμε από τους πειραματισμούς της αριστεράς, από τις δοκιμές των μικρών κομμάτων, από συμμαχίες που ζημίωσαν τον τόπο. Η νέα πορεία της χώρας χρειάζεται μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια χώρα που θα μπορεί να διοικηθεί και δε θα παζαρεύει θέσεις και χάρες με πολιτικούς εταίρους. Που θα έχει σταθερότητα τετραετίας για να ξαναδώσει στην Ελλάδα και τους Έλληνες αυτό που πραγματικά δικαιούνται για τις θυσίες που έκαναν. Στην αυτοδύναμη Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν όλοι θέση. Στις 8 Ιουλίου, ξημερώνει μια καινούργια, αληθινή ελπίδα για τον τόπο μας.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ειδική Εκλογική Έκδοση της free press εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ news»)