Βασίλης Ρόκος: Να μετατρέψουμε την πόλη μας σε κέντρο ανάπτυξης και εξωστρέφειας

ΑΡΘΡΟ

του ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΚΟΥ, υποψήφιου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΜέΡΑ25

Η Θεσσαλονίκη μας θα μπορούσε να είναι το διαμάντι των Βαλκανίων και το πρότυπο καινοτομίας της Ευρώπης.

Γεωστρατηγικά είμαστε σε μια από τις πλέον ευνοημένες περιοχές, καθώς έχουμε το πιο κοντινό μεγάλο λιμάνι στα Βαλκάνια, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως το εμπορικό σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ανατολής.

Σήμερα εν έτει 2019 αντί να απολαμβάνουμε τα οφέλη αυτά, η Δυτική Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει υγειονομικά προβλήματα κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Δεν είναι ευθύνη ούτε κάποιου Δήμου, ούτε της Περιφέρειας. Για να μπορέσουμε να έχουμε λύσεις ουσιαστικές, πρέπει να υπάρξει συνεργασία των φορέων με το κράτος και εγώ διατίθεμαι να συνεργαστώ με όλους ασχέτως κομμάτων και χρωμάτων για τον κοινό σκοπό. Από έρευνες που έκανε το ΑΠΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν 6 χημικές ενώσεις, οι οποίες προκαλούν έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν  να έχουν καλή ποιότητα ζωής παρόλο που ο καθένας ξεχωριστά υπερφορολογείται από το κράτος.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη θα μπορούσε με την αξιοποίηση του στρατοπέδου του Παύλου Μελά  να μετατραπεί στο μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο, χώρο πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα

Το στρατόπεδο Γκόνου έκτασης 62 στρεμμάτων θα μπορούσε να γίνει ένας χώρος πρασίνου αλλά και κέντρων logistics, ώστε σε συνδυασμό με το λιμάνι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για την ανάπτυξη της γεωστρατηγικης υπεροχής της πόλης μας στα Βαλκάνια. Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ζητούμε άμεση μείωση των φόρων και ενίσχυση στις start up με αφορολόγητο για τα πρώτα 5 χρόνια και μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές. Το κράτος σήμερα σκοτώνει την επιχειρηματικότητα και αυτό συντελεί να έχουν κλείσει και να έχουν φύγει πάνω από 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες είχαν εργαζόμενους και τροφοδοτούσαν το κράτος μας με έσοδα.

ΔΕΘ και Πράσινη Ανάπτυξη

Η ΔΕΘ ακόμα και σήμερα έπειτα από ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας διαχρονικά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα κάθε φορά που έχουμε έκθεση να μπλοκάρει κυριολεκτικά η πόλη από την κίνηση θα μπορούσε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ να μεταφερθεί και με νέες υποδομές να γίνει μοχλός εμπορικής ανάπτυξης στηρίζοντας τις τοπικές βιοτεχνίες προς την εξωστρέφεια.

Η σημερινή τοποθεσία της ΔΕΘ θα μπορούσε να γίνει ένα απέραντο πάρκο κάτι το οποίο χρειάζεται, καθώς η πόλη μας ΔΕΝ αναπνέει. Το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα που στηρίζει την Οικολογία και την Πράσινη Ανάπτυξη.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να μετατρέψουμε την πόλη μας σε κέντρο ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Συλλογική προσπάθεια

Στην πολιτική έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανθρώπους να μιλάνε, αλλά όχι ανθρώπους να ακούνε. Αν δεν ακούσεις τα προβλήματα  των ανθρώπων που τα ζούνε πώς μπορείς να έχεις άποψη; Μέσα από μια γυάλα ούτε ανάπτυξη μπορεί να φέρει ένας πολιτικός, ούτε να αφουγκραστεί την καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Για να γράψω αυτό το άρθρο έχω περάσει ατελείωτες ώρες συζητήσεων με ανθρώπους από κάθε περιοχή, ηλικία, επαγγελματική δραστηριότητα, ώστε να δώσω συλλογικές λύσεις, γιατί η πολιτική δεν είναι ατομική, είναι συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό.

Έχω καλέσει στη σελίδα μου στο Facebook όλους τους πολίτες να γράψουν σε μορφή σχολίου τις δικές τους προτάσεις για να αλλάξουμε αυτήν την πόλη και αυτήν την χώρα. Μπείτε και εσείς στην σελίδα μου  και εκφράστε την δική σας ιδέα.

Είμαι εδώ πρώτα για να ακούσω και μετά για να μιλήσω.

Στις 7 Ιουλίου δώστε μου την δύναμη να αντιπροσωπεύσω όλους εμάς στο κοινοβούλιο ασχέτως χρωμάτων και κομμάτων για την κοινή προκοπή.

Βασίλης Ρόκος υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25.

Θα με βρείτε στο ψηφοδέλτιο με το Χελιδόνι.

(To άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ειδική Εκλογική Έκδοση της free press εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news)