Ν. Καραγιαννακίδης: Ό,τι ζητούσα ως πολίτης, ζητώ και ως «νέο πρόσωπο» στην πολιτική

Γράφει ο Νίκος Καραγιαννακίδης* –

Υπ. Βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης

Η ανανέωση που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα είναι μια πραγματικότητα. Έξι στους δέκα συνυποψηφίους μου, ανάμεσά τους κι εγώ ως υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, δεν έχουμε εμπλακεί στο παρελθόν σε θεσμούς, όργανα και αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Είναι η πρώτη φορά που διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας και είναι η πρώτη φορά που θα μας χαρακτηρίσουν «νέα πρόσωπα», αφού αν εκλεγούμε δεν θα υπάρξουμε ποτέ ξανά ως τέτοια στην πολιτική και στα κοινά.

Το ζητούμενο, όμως, κατά την άποψή μου, δεν είναι μόνο τα «νέα πρόσωπα» στον δημόσιο διάλογο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακόμη σημαντικότερος παράγοντας στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού είναι και οι νέες αντιλήψεις και οι νέες πρακτικές στο καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί άμεσα στα δικά της πόδια -ύστερα από τόσα συντρίμμια που προκάλεσε η απερχόμενη κυβέρνηση- αν συνεχίσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και τις ανόητες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η πατρίδα μας, στα νέα της βήματα, στα πιο σταθερά και στα πιο… ασφαλή, χρειάζεται πολιτικό λόγο ανάλογο του προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην «επόμενη ημέρα» θα πρέπει να πάμε χωρίς ψέματα, χωρίς φρούδες ελπίδες, χωρίς «παραμύθια της Χαλιμάς», χωρίς μεγαλοστομίες. Ο λόγος των «νέων προσώπων» θα πρέπει να είναι «νέος λόγος». Τεκμηριωμένος, ειλικρινής, ψύχραιμος, ενωτικός, χωρίς λαϊκισμούς και… vintage (ξεπερασμένα) συνθήματα.

Ως ένας από τους 43 υποψηφίους -που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος- αισθάνομαι μεγάλη την ευθύνη του «νέου προσώπου». Η δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε ακόμη περισσότερο το κόμμα στην κοινωνία, έδειξε και κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο αρχηγός του κόμματος θέλει να κυβερνήσει. Επίσης κατά πόσο θα διευρύνει τον δημόσιο διάλογο και το πόσο συχνά θα απαιτεί λογοδοσία για πράξεις και παραλείψεις.

Έτσι αντιλαμβάνομαι κι εγώ, ως πολίτης και ως δικηγόρος, την πολιτική και την ευθύνη της εκπροσώπησης των συμπολιτών μου. Συνεχής διάλογος με την κοινωνία και συνεχής ενημέρωση για τα όσα την αφορούν. Αυτό ζητούσα ως πολίτης, αυτό ζητώ και ως «νέο πρόσωπο» στην πολιτική…

*Ο κ. Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης

 

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

O Nίκος Καραγιαννακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε νομική στο ΑΠΘ κι εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος εδώ και είκοσι χρόνια, στη δική του δικηγορική εταιρεία.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ιωάννα Παγίδα με την οποία έχουν ένα παιδί, τον Γιώργο.

Η ενασχόληση του με την κοινωνία είναι «παλιά υπόθεση» και ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια. Ως νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος έχει συμβάλλει (αφιλοκερδώς) στην αντιμετώπιση και στη λύση προβλημάτων οικογενειών που είδαν -από τις πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης και του απερχόμενου πρωθυπουργού- τις περιουσίες και τις ζωές τους να «πλειστηριάζονται».

Εκπροσωπεί δε ως νομικός σύμβουλος πολλές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά. Ταυτόχρονα είναι ενεργός πολίτης, μέλος αρκετών συλλόγων με κοινωνικό χαρακτήρα και αρθρογραφεί επί χρόνια σε ΜΜΕ.

Νίκος Καραγιαννακίδης

Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης- Δικηγόρος

Μητροπόλεως 37 – Θεσσαλονίκη, Τ: 2311 11 23 20 – 6946 007 772

http://www.karagiannakidis.gr, nkaragiannakidis@yahoo.com

(από την Ειδική Εκλογική Έκδοση της free press εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news»)