«Όλοι πια περιμένουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news» ο βουλευτής ΝΔ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης ο οποίος είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Η συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη έχει ως εξής:
-Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;
Το διακύβευμα είναι αν θα επιλέξουμε τη στασιμότητα ή την ευημερία. Αν θα επιλέξουμε την σταθερότητα και την ασφάλεια. Αν θα πούμε όχι σ’ αυτούς που κορόιδεψαν τον λαό, αν θα πούμε όχι στους εθνομηδενιστές.
Γιατί από τη μια είναι η εθνική οικονομία. Ο Τσίπρας έγινε ο πρωθυπουργός που δέχθηκε και υπέγραψε τα πιο σκληρά, τα πιο φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των πολιτών. Μείωσε μισθούς, μείωσε συντάξεις. Επέβαλε βαριά φορολογία. Τσάκισε τη μεσαία τάξη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Ο Τσίπρας είναι ο πολιτικός που γύρισε την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό προσωπικό δεκαετίες πίσω. Δίχασε τον λαό χωρίς καν να το πολυσκεφτεί. Είναι αυτός που πολέμησε την αριστεία και την αξιοκρατία. Αυτός που διέλυσε την Παιδεία. Που δίνει αγώνα για να συντηρεί κάθε τι παλιό και κατεστημένο. Που πολεμά κάθε τι που έχει σχέση με την Πατρίδα και το Έθνος. Είναι ο άθεος που πολεμά την εκκλησία και τόλμησε να «παίξει» με τον κλήρο, με τον ιερέα της κάθε ενορίας. Είναι ο πρωθυπουργός που χωρίς δισταγμό απεμπόλησε τα εθνικά δίκαια και αναγνώρισε ανύπαρκτο μακεδονικό κράτος, μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα! Πλήγωσε και πρόσβαλε τους Έλληνες και ειδικά τους Μακεδόνες. Και αυτό δεν πρόκειται να του το συγχωρέσουμε ποτέ. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
-Τι μπορεί να ελπίζει από τη ΝΔ η Βόρεια Ελλάδα;
Το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά στο ερώτημά σας. Είναι ένα σχέδιο με σαφείς άξονες, ικανό να δώσει προοπτική ανάπτυξης και στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μια πολύ «πλούσια» περιοχή, η οποία παραμένει αναξιοποίητη σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε διάφορους τομείς.
Η προώθηση του brand «Μακεδονία», που αποτελεί κεντρική πολιτική μας επιλογή, θα ενισχύσει τα τοπικά προϊόντα και θα αυξήσει την εξαγωγική τους δυναμική. Γιατί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η διεθνής εκστρατεία προώθησης θα δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας -διεθνώς εμπορεύσιμων- γεωργικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έτσι προωθείται συνολικά η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη. Ακόμη και ο τουρισμός. Ιστορικός, θρησκευτικός και περιβαλλοντικός τουρισμός μπορούν να φέρουν άλλου είδους ανάπτυξη και γι’ αυτό απαιτείται κεντρική πολιτική στρατηγική τουρισμού.
Στον αγροδιατροφικό τομέα η ΝΔ είναι αποφασισμένη να στηρίξει μικρομεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις και συνεργατικά σχήματα αγροτών με φόρο μόλις 10% για να ενθαρρύνουμε τους αγρότες μας να συνεργάζονται μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν δυναμικά τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό θέλουμε να προωθήσουμε ενεργά προϊόντα ΠΟΠ, προϊόντα που τυποποιούνται εδώ στη Μακεδονία για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με βάση πάντα το brand «Μακεδονία». Και αυτά τα μακεδονικά προϊόντα θα αποκτήσουν πια τη δική τους ξεχωριστή σήμανση.
Επίσης, έχουμε πολλούς νέους αγρότες, οι οποίοι θέλουν είτε να συνεχίσουν τη δουλειά των πατεράδων και των παππούδων τους, είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να επιστρέψουν στη γη τους. Χρειάζεται εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Εκεί εμείς θα παρέμβουμε για να δώσουμε αυτή την προοπτική.
Η διάφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πιστεύουμε στη δύναμη του πρωτογενούς τομέα, ως μοχλού ανάπτυξης, όχι ως εργαλείου συντήρησης συσσιτίων και επιδοματικών μηχανισμών ενός λαού σκόπιμα φτωχοποιημένου.
-Όλα αυτά τα χρόνια «οργώνετε» τη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και μιλάτε καθημερινά με τους κατοίκους της. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής και πόσο έχουν επιδεινωθεί την τελευταία πενταετία;
Η Β’ Περιφέρεια είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτική περιοχή. Ο αγροτικός κόσμος υφίσταται κι αυτός τα δεινά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως με την υπερφορολόγηση, με την έλλειψη χρηματοδότησης, με το υπερβολικό κόστος παραγωγής και την έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Αλλά και η βιομηχανία επλήγη από το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2015 με τα capital controls που ανάγκασαν πολλές εταιρίες να «μεταναστεύσουν» για να επιβιώσουν, αφήνοντας πίσω τους ουρές ανέργων.
Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την απουσία υποδομών όπως είναι το οδικό δίκτυο και οι συγκοινωνίες, που θα μπορούσαν να ανοίξουν νέες προοπτικές στις μεταφορές και στις μετακινήσεις. Επίσης, η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης διαθέτει επίγειο «πλούτο», ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος από την κυβέρνηση στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.
Επίσης υπάρχουν και τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. η μη καταβολή των συντάξεων, κάτι που δημιουργεί ασφυξία στην οικογένεια της υπαίθρου.
– Ποια «όπλα» έχει στη «φαρέτρα» της η ΝΔ για να αντιστρέψει το αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα και πώς θα πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα;
Η Νέα Δημοκρατία και αυτή τη φορά απευθύνεται στους πολίτες με αίσθημα ευθύνης, χωρίς αυταπάτες και υποσχέσεις κενές. Το πρώτο, λοιπόν, «όπλο» είναι το κλίμα εμπιστοσύνης που εγγυάται ο λόγος, η φιλοσοφία και η πράξη της ΝΔ. Ήδη η νίκη στις ευρωεκλογές πριν από λίγες εβδομάδες ενίσχυσε το αίσθημα εμπιστοσύνης των επενδυτών κι αυτό έγινε φανερό. Όλοι πια περιμένουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου.
Από κει και πέρα, μια σειρά μέτρων που έχουμε ήδη εξαγγείλει σε διάφορους τομείς θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Θα δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας τη φορολογία. Θα διασφαλίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα –εγγυόμαστε την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Χαμηλώνουμε τις εισφορές των επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και τηρούν την εργατική νομοθεσία. Θα δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.
Επίσης θα καταργήσουμε άμεσα κάποιους νόμους ώστε να δημιουργήσουμε και πάλι ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας
Θα καταργήσουμε, λοιπόν, τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο αλλά και τον νόμο Παρασκευόπουλου που επιτρέπει στους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ώστε να επιστρέψει η κοινή λογική στα θέματα δημόσιας τάξης και η ασφάλεια στην κοινωνία. Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, που καταρράκωσε την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων. Θα αυξήσουμε το αφορολόγητο και θα καταργήσουμε την απλή αναλογική. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο μπάχαλο που θέλει να επιβάλλει στη χώρα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
(Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην Ειδική Εκλογική Έκδοση της free press εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news»)