Σταύρος Καλαφάτης: Ένα πιο δίκαιο μέλλον, μια πιο δίκαιη κοινωνία

ΑΡΘΡΟ

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης

Ένα συμπιεσμένο ελατήριο μπορεί να σπάσει αν το πιέσουμε κι άλλο και να εκτιναχθεί αστραπιαία αν το απελευθερώσουμε. Μπροστά σ’ αυτά τα ενδεχόμενα, βρίσκεται τώρα και η ελληνική οικονομία. Και τα ενδεχόμενα αυτά δεν επιτρέπουν κανένα δίλημμα. Ο δρόμος είναι ένας:  Η Ελλάδα χρειάζεται ένα άλμα φυγής για το μέλλον. Και το άλμα αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με αλλαγή πολιτικής. Κι’ αυτό σημαίνει πως απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στα σενάρια αστάθειας και αβεβαιότητας. Και θα δρομολογήσει, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας.

Αυτό είναι το όραμα και σ’ αυτό οδηγεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βασίζεται στο σάρωμα της γραφειοκρατίας και τη ρύθμιση του πλαισίου για τις χρήσεις γης. Στην ενίσχυση της ρευστότητας, με επιστροφή των καταθέσεων, πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποφασιστική προώθηση των συμπράξεων ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων. Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις και τα μερίσματα, το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ. Αναπτύσσουμε, ταυτόχρονα, στοχευμένες δράσεις. Για τη στήριξη της νέας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Για τη διασφάλιση μιας δεύτερης ευκαιρίας σ’ εκείνους που γονάτισαν από την κρίση. Για την ανάκτηση της αξίας που έχασαν τα σπίτια μας. Έτσι ώστε να πάρουν μπρος οι μηχανές της ανάπτυξης και να ανοίξουν πόρτες ευημερίας παντού στη χώρα. Να υπάρξουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες -καλύτερα αμειβόμενες- δουλειές.

Σε κάθε περίπτωση, μετρώντας σοβαρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μικραίνει και γερνά, συντονίζουμε τις πολιτικές μας στην επιδίωξη απομάκρυνσης της δημογραφικής βόμβας από τα θεμέλια του Έθνους. Εστιάζουμε στη στήριξη των ασθενέστερων, την ανακούφιση της μεσαίας τάξης, τη στήριξη της οικογένειας. Σχεδιάζουμε ανάμεσα στα άλλα: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννούν. Αύξηση του αφορολογήτου για κάθε παιδί. Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων. Πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου. Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Σημαντικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Σύγκρουση με τα προβλήματα στους ευαίσθητους χώρους της υγείας, της Παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας.

Φιλοδοξία μας είναι να χτίσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής για όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες. Να ζωντανέψουμε προσδοκίες και οράματα που ξεθώριασαν. Να δημιουργήσουμε παντού στη χώρα περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου. Να επανακτήσουμε οι Έλληνες την αυτοεκτίμησή μας και να βρούμε, ξανά, την εθνική αυτοπεποίθησή μας. Να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη, και πάλι. Να χτίσουμε, όλοι και όλες μαζί, ένα πιο δίκαιο μέλλον, μια πιο δίκαιη κοινωνία. Ξέρουμε, άλλωστε, ότι με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ειδική Εκλογική Έκδοση της free press εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news»