Σε Πυροσβεστική και λιμάνι ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μαγκριώτης

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Μαγκριώτης πραγματοποίησε σήμερα (Τρίτη 2/7) επίσκεψη στην Περιφερειακή διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συζήτησε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων φορέων του Δημοσίου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαγκριώτης, τόνισε:
«Υπάρχει σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως εάν τα φαινόμενα ξεπεράσουν ένα όριο, δύσκολα θα μπορέσει η Υπηρεσία να ανταποκριθεί με απόλυτο τρόπο.
Δυστυχώς, 21 χρόνια μετά την ανάθεση στην Πυροσβεστική της δασοπυρόσβεσης, ο οργανισμός της υπηρεσίας δεν έχει αλλάξει για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες.
Ο εξοπλισμός είναι οριακά επαρκής, όμως ιδιαίτερα τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν.
Το πρόβλημα του συντονισμού των συναρμόδιων φορέων, σε πραγματικό επιχειρησιακό χρόνο, παραμένει οξύ».

Στο λιμάνι
Επίσης, ο κ. Μαγκριώτης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρη Θεοφάνη και με την εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της κοινοπραξίας πού ανέλαβε το λιμάνι Θεσσαλονίκης προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης παραχώρησης.
Στα τέλη του 2022, όπως μου τόνισε ο κ. Θεοφάνης θα έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη επένδυση των 130 εκ ευρώ για την εμβάθυνση και επέκταση του 6ου προβλήτα.
Σημαντικός επίσης είναι ο σχεδιασμός της διοίκησης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χύδην φορτίου.
Δεν είναι το ίδιο συνεπής όμως η κυβέρνηση, γιατί ακόμη δεν έχει βρει τους πόρους για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με τους αυτοκινητοδρόμους, τον ΠΑΘΕ και την ΕΓΝΑΤΙΑ.
Ακόμη χειρότερα δεν έχει προχωρήσει ούτε η μελέτη για την υπέργεια σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ο βασικός αναπτυξιακός βραχίονας της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και η πόλη χάνει ευκαιρίες που δεν ξέρει κανείς, αν θα υπάρξουν στο μέλλον, αφού οι ανταγωνιστές μας δεν μας περιμένουν.
Ελπίζω μετά τις εκλογές να τρέξουν όλα πιο γρήγορα.
Η βιώσιμη εξωστρεφής ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και η κοινωνική συνοχή της, είναι ο μεγάλος μας στόχος».