Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ- Ποια είναι τα μέλη του

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη η κυρία Γιώτα Παπαρίδου.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΔΣ: Γιώτα Παπαρίδου
Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Σπύρος Παμπουκίδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Ορφανός
Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Πουλίδας
Ειδικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Γεράρδος
Ταμίας: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Μέλος ΔΣ: Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Μέλος ΔΣ: Κωνσταντίνος Τζοάννης
Μέλος ΔΣ: Δημήτρης Τσόπελας.

Ο κύριος Δημήτρης Τσόπελας κατέλαβε τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους του ΔΣ κυρίου Στυλιανού Χριστάκου.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου, σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έμενα προσωπικά, η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κλάδος και τα μέλη μας. Το όραμα μας, να αποτελέσει η ψηφιακή τεχνολογία βασική συνιστώσα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, είναι η μόνιμη πυξίδα που κατευθύνει το στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και την καθημερινή λειτουργία του ΣΕΠΕ. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα, γιατί και οι ανάγκες είναι μεγάλες και ζωτικής σημασίας. Να αξιοποιήσουμε, δηλαδή, τις εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες της τεχνολογίας και να τις μετουσιώσουμε σε αναπτυξιακή δυναμική. Δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια ούτε τις αντοχές για άλλες καθυστερήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι με συνεργασία, σχέδιο, όραμα και πίστη να αγωνιστούμε για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1995. Ο ΣΕΠΕ, ως θεσμικός συνομιλητής και εταίρος της πολιτείας παρέχει έγκυρη και υπεύθυνη γνωμοδότηση για τη βέλτιστη αξιοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

8% του ΑΕΠ…

Τα μέλη του ΣΕΠΕ είναι επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών απ’ όλη την Ελλάδα που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 100.000 εργαζομένους και εκπροσωπούν περίπου το 95% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.

Ο ΣΕΠΕ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψηφιακής Τεχνολογίας (DIGITALEUROPE), του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (EITO) και του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA).