Εξακομματική Βουλή με αυτοδύναμη ΝΔ -«Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

«Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λίγες ώρες προτού ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας».
Όπως είπε ο κ. Μηητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη (φωτογραφία) του κόμματός του «απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και με ενσωμάτωση των ψήφων στο 99,86% η Βουλή είναι εξακομματική με την παρουσία δύο νέων κομμάτων και την απουσία της Χρυσής Αυγής που δεν πέρασε το κατώφλι του 3%, αλλά έμεινε στο 2,93%.

Ειδικότερα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβαν:
Νέα Δημοκρατία 39,85% και 158 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 31,53% και 86 έδρες
ΚΙΝΑΛ 8,10% και 22 έδρες
ΚΚΕ 5,30% και 15 έδρες
Ελληνική Λύση 3,70% και 10 έδρες
ΜέΡΑ 25 3,44% και 9 έδρες