Συνέχεια προβολών με βραβευμένες ταινίες στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με την προβολή δυο εξαιρετικών ταινιών ξεκινάει η εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Σινέ Άλσος» και «Σινέ Παράδεισος».
Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, αύριο και μεθαύριο η «μεγάλη οθόνη» του κινηματογράφου ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στην περιοχή Στρεμπενιώτη στις 9.15 μ.μ. θα προβληθεί το φιλμ «Το πραξικόπημα/The Announcement» (94΄).

Η ΤΑΙΝΙΑ: Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μια ομάδα αξιωματικών του στρατού σχεδιάζει ένα πραξικόπημα. Την ίδια στιγμή στην Κωνσταντινούπολη, οι συνωμότες τους έχουν αναλάβει τη σημαντική αποστολή της κατάληψης του Κρατικού Ραδιοφωνικού Σταθμού ώστε να μπορέσουν να προβούν στην επίσημη ανακοίνωση του πραξικοπήματος. Αλλά τίποτα δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο…

Η ταινία πήρε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας.

♦ Παράλληλα στο ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στην περιοχή Δενδροφυτείας σήμερα 8 Ιουλίου, αύριο και μεθαύριο στις 9.15 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων / Manbiki Kazoku/Shoplifters» (121΄), Η οποία βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών.

Η ΤΑΙΝΙΑ: Μια τετραμελής οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων βρίσκει στο δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι, του οποίου αναλαμβάνει τη φροντίδα. Αν και η μεγάλη οικογένεια είναι φτωχή και μόλις που τα βγάζει πέρα με τις μικροκλοπές, ζουν ευτυχισμένοι όλοι μαζί, ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά…

♦ Από την Πέμπτη 11 Ιουλίου, 12, 13 και 14 του μήνα οι προβολές θα συνεχιστούν στο μεν ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ με την παιδική ταινία «Τοσοδούλικα 2: Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου / Minuscule: Mandibles from Far Away», ενώ τις ίδιες ημερομηνίες στο ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ θα προβληθεί η ταινία «Το ξέρουν όλοι / Todos lo saben».