Η Harley- Davidson® με… τουβλάκια- Από 1η Αυγούστου θα… ταξιδέψει στα καταστήματα LEGΟ όλου του κόσμου!

Το τελευταίο της μοντέλο LEGO® Creator Expert παρουσίασε η LEGO Group. Πρόκειται για μία Harley-Davidson® Fat Boy® που θα ταξιδέψει στα καταστήματα LEGO όλου του κόσμου, την 1η Αυγούστου 2019. Αυτό το πιστό αντίγραφο του θρυλικού μοντέλου από το Μιλγουόκι σχεδιάστηκε από τη LEGO σε συνεργασία με τη Harley-Davidson. Αποτελούμενο από 1. 023 κομμάτια, το μοντέλο διαθέτει γεμάτους τροχούς, ρεζερβουάρ τύπου «δάκρυ» ενσωματωμένο ταχύμετρο και διπλά τελικά εξάτμισης.

Ολοκληρωμένο, το μοντέλο φτάνει στα 20 εκατοστά πλάτος και 33 εκατοστά μήκος. Διαθέτει αρκετά κινούμενα μέρη που το μετατρέπουν από ένα στατικό μοντέλο σε ένα διασκεδαστικό αντικείμενο πάθους για μικρούς και μεγάλους οι οποίοι μπορούν να περιστρέψουν τον πίσω τροχό για να φέρουν στη ζωή τα κινούμενα έμβολα του κινητήρα Milwaukee-Eight® και τα διπλά τελικά της εξάτμισης. Μπορούν να γυρίσουν το τιμόνι, να πατήσουν τον μοχλό ταχυτήτων, τη μανέτα των φρένων και να κατεβάσουν το πλαϊνό σταντ για ασφαλή στήριξη. Φινιρισμένο με το αυθεντικό μαύρο και σκούρο κόκκινο χρώμα, με το λογότυπο Harley-Davidson® και στις δύο πλευρές, διαθέτει την πραγματική εμφάνιση και το χρωματισμό Wicked Red του Fat Boy του 2019.

«Το να φέρνεις στη ζωή αυτή τη μοτοσυκλέτα Harley-Davidson® με “τουβλάκια” είναι συναρπαστικό, αναφέρει ο Διευθυντής Σχεδιασμού της LEGO Group, Mike Psiaki και προσθέτει: «Αυτό το μοντέλο, πραγματικά αιχμαλωτίζει τη μοναδική σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και την έμφαση στη λεπτομέρεια αυτής της θρυλικής μοτοσυκλέτας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία κατασκευής, αλλά και ένα υπέροχο συλλεκτικό αντικείμενο πάθους για τους φίλους των Harley-Davidson® και LEGO, όλων των ηλικιών».

«Η αυθεντικότητα του στυλ Harley-Davidson® οφείλεται σε κάθε λεπτομέρεια, από την αρχή μέχρι το τέλος», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος Styling & Design της Harley-Davidson®, Brad Richards και συμπληρώνει: «Δώσαμε έμφαση σε κάθε βίδα της μοτοσυκλέτας, σε όλα τα φινιρίσματα και σε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Δουλεύοντας σε αυτό το project με την ομάδα της LEGO, μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε την ίδια έμφαση στη λεπτομέρεια σε ένα νέο προϊόν και να τιμήσουμε ένα εργοστάσιο που κέντρισε τη φαντασία και έδωσε έμπνευση για δημιουργία, σε εμένα και σε πολλούς από εμάς στη Harley-Davidson® όταν ήμασταν παιδιά»

Μάλιστα με την ευκαιρία της δημιουργίας του μοντέλου LEGO Creator Expert Harley-Davidson® Fat Boy®, οι Master Builders της LEGO κατασκεύασαν ένα μοντέλο σε πλήρεις διαστάσεις μοτοσυκλέτας, το οποίο διαθέτει ασημί εξαρτήματα, Wi-Fi animation control, σύστημα ήχου, φωτιστικά εφέ που αναπαριστούν το πραγματικό Harley-Davidson® Fat Boy® και 6,000 ειδικά κομμάτια LEGO. Για την κατασκευή του απαιτήθηκαν 865 ώρες και αποτελείται από 69.569 κομμάτια (!). Θα βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα της LEGO και σε εκδηλώσεις της Harley-Davidson, ώστε να μπορούν να το θαυμάσουν οι φίλοι των δύο εργοστασίων.