Ν. Κεραμέως: Παράταση στα μηχανογραφικά- Καταργείται η 4η Νομική -Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα

Tο εξεταστικό σύστημα στο Λύκειο δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει. Ωστόσο θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτογραφία). Επίσης ανακοίνωσε παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών, καθώς και ότι δεν θα ιδρυθεί τελικά η 4η Νομική στην Πάτρα.

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν», είπε η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων και τις υποδομές, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά είναι ότι δεν χρειάζεται η χώρα μας 4η Νομική Σχολή».

Επίσης η υπουργός είπε πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση θα προβλέπεται η κατάργηση του ασύλου. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή της σύσκεψης και ευχήθηκε στη νέα υπουργό και στους υφυπουργούς καλή επιτυχία και δύναμη στην επιτέλεση του έργου τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους». «Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας ήταν ο πρώτος σταθμός του κύκλου επισκέψεων του πρωθυπουργού στα υπουργεία γεγονός που σηματοδοτεί την κεντρική σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στα ζητήματα της Παιδείας.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ο πρώτος σταθμός του κύκλου αυτού σηματοδοτεί την κεντρική σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στα ζητήματα της Παιδείας.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, κ. Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο τον άμεσο όσο και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έχουν ως εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που ξεκινώ τον κύκλο των επισκέψεών μου στα Υπουργεία. Ευρισκόμενος σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας, θέλω να ευχηθώ στη νέα ηγεσία του Υπουργείου, στην Υπουργό, στην Υφυπουργό, στον Υφυπουργό, καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην επιτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι η Παιδεία αποτελεί για εμένα προσωπικά απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας για μια ποιοτική Δημόσια Παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα, για αναβαθμισμένα Πανεπιστήμια, για τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Η Υπουργός περιέγραψε άμεσες πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει η ηγεσία του Υπουργείου, και γνωρίζει, όπως γνωρίζουν όλοι οι Υπουργοί, ότι έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο πολύ συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στα οποία αυτοί οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν.
Θέλω εδώ, από το Υπουργείο Παιδείας, να εκφράσω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιτελούν με αυταπάρνηση και με αγάπη το καθήκον τους. Και θέλω να γνωρίζουν ότι είναι σύμμαχοί μας σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε να προσφέρουμε στα Ελληνόπουλα όσο το δυνατόν καλύτερη Παιδεία για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου ο οποίος αλλάζει συνέχεια. Θέλω και πάλι να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να τους ευχηθώ καλή δύναμη.
Αντίστοιχοι κύκλοι επισκέψεών μου θα ακολουθήσουν σε μια σειρά από Υπουργεία. Ολοκληρώνουμε σήμερα την πρώτη μας εβδομάδα μετά την εντολή την οποία μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι έχουμε ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής για το πώς σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε. Η έμφασή μας είναι πάντα στο αποτέλεσμα. Όχι στην επικοινωνία, στο αποτέλεσμα: στο πώς θα κάνουμε τη ζωή της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα -με έμφαση κυρίως στα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου-, στο πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων των Ελλήνων καλύτερες.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία στο έργο σας».

(ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)