Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου! Ανίκητος ο Έλληνας αθλητής από τα Γρεβενά

Tο χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Γκέβλε της Σουηδίας. Μάλιστα έκανε την επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη, από το πρώτο κιόλας άλμα του.

Ο Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8,22 μέτρα από την πρώτη του προσπάθεια, που ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του τόσο στο πέμπτο άλμα του στον αγώνα, με 8,25 μέτρα, όσο και στο έκτο άλμα, στα 8,32 μέτρα.

Πίσω από τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, έμεινε ο Ισπανός Έκτορ Σάντος με άλμα στα 8,19 μέτρα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ιταλός Γκαμπριέλε Τσιλά με άλμα στα 8 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο -όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του σημείωμα, και ο ΣΕΓΑΣ- μέχρι τώρα έχει πετύχει όσα δεν μπόρεσαν άλλοι σπουδαίοι αθλητές σε μια ολόκληρη καριέρα.

Με το 8,32 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έδειξε όλο και πιο έτοιμος ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.

Με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.

Η χώρα μας, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 23 τρίτο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορα.