Γ. Βρούτσης! «Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!»-Ανακάλεσε την απόφαση για ΑΜΚΑ σε χιλιάδες αλλοδαπούς

Ανακλήθηκε η εγκύκλιος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδινε το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους με… συνοπτικές διαδικασίες. Η σχετική ΚΥΑ υπογράφτηκε -λίγες μέρες από πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου- από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, καθώς και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο και έδινε οδηγίες για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί.

Όμως, ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ανακάλεσε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ, σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ μεταξύ των οποίων και σε μετανάστες οι οποίοι στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί, αλλά και να ασφαλιστεί στη χώρα μας, αρκεί βέβαια να βρίσκεται νόμιμα σε αυτή.

Με ένα tweet και με μια ανάρτησή του στο facebook ο κ. Βρούτσης, απάντησε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την απόφασή του αυτή:

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!

Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασίας ήταν αντίθετες & διαφωνούσαν!

Την κατάργησα αμέσως!

Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!», έγραψε ο κ. Βρούτσης.