Ν. Μηταράκης: Θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν ο επανυπολογισμός των συντάξεων βάσει ν. Κατρούγκαλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το ασφαλιστικό και το μέλλον των συντάξεων μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μηταράκης τόνισε:

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι, την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Διαφάνεια σε όλα!»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Εν συνεχεία ερωτηθείς από τον Γιώργο Αυτιά σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Μηταράκης συμπλήρωσε ότι:

«Ο σημερινός ασφαλισμένος ή ο σημερινός συνταξιούχος, δεν θα βιώσουν κανένα κίνδυνο όσον αφορά το ύψος των επικουρικών συντάξεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με κινδυνολογία προεκλογικά να δημιουργήσει ένα άγχος στους ασφαλισμένους που όμως τελικά δεν υφίσταται….Όπως έχει αναφερθεί ήδη από τον κ. Μητσοτάκη, το όποιο κόστος από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, θα καλυφθεί από το κράτος. Δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το ύψος των επικουρικών συντάξεων».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως σε βάθος χρόνου η εγγύηση των συντάξεων εξαρτάται τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και τον μέσο μισθό. Αυτές οι τρεις παράμετροι είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: