Ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός (και υπηρεσιακός αρχηγός μετά την πρόσφατη παραίτηση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου), Μιχάλης Καραμανλάκης είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας. Αυτό αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (19.07.2019) στο Μέγαρο Μαξίμου επικυρώνοντας ουσιαστικά την απόφαση ο κ. Καραμανλάκης να προαχθεί σε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Yπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε εκτεθεί με την διαρκή παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκρεμότητα με τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από εκείνες που ήθελε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν αύριο, Σάββατο (20/7), με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (22/07) προς την Τρίτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε επίσης για τη σύσταση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας την οποία όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκου θα ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο και θα αναφέρεται, χωρίς να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.