Τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση των 120 δόσεων- «Επωφεληθείτε τώρα», το μήνυμα του Γ. Βρούτση- Τι είπε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία». Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας το πρωί της Κυριακής (21/7) στον ΣΚΑΪ και κάλεσε όλους όσοι θέλουν να επωφεληθούν από αυτή τη ρύθμιση να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα.

«Το λέω, επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος στους πολίτες και ξεκαθάρισε πως η ρύθμιση 120 δόσεων που θα έρθει τώρα θα είναι η τελευταία. Επίσης αναφέρθηκε και στην προηγούμενη φορά -το 2015- που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων και η οποία, όπως είπε ο υπουργός, αποδείχτηκε πως δεν βοήθησε την αγορά.

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Να σημειωθεί ότι στις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις αναφέρθηκε χθες (Σάββατο 20/7) και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει πιο πιο ευνοϊκή με στόχο να μπουν σε αυτήν περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές αλλά και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται, ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή. Επίσης, θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής;

-Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
-Το επιτόκιο που βαρύνει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
-Διευρύνεται η ρύθμιση με την υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ.
-Για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

«Θέλω όμως να το τονίσω, στην πρώτη ομιλία την οποία κάνω ως Πρωθυπουργός της χώρας, και θέλω να το ακούσουν όλοι πολύ καλά: πρόκειται για την τελευταία φορά που το ελληνικό Δημόσιο πραγματοποιεί μια τέτοια ρύθμιση. Και καλώ όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν δυσκολίες, να την αξιοποιήσουν. Διότι ο στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι διττός: Πρώτον να ελαφρύνουμε από τα χρέη όσους θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Και δεύτερον, αυτό να γίνει χωρίς να πλήξει την κουλτούρα πληρωμών στη χώρα μας που έχει τόσο ταλαιπωρηθεί από την αντιαναπτυξιακή φορολόγηση και τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι παρεμβάσεις αυτές θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή στο πρώτο φορολογικό μας νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα. Ώστε η ανακούφιση των πολιτών να μην αργήσει ούτε μια μέρα. Θα ακολουθήσει αμέσως μετά τη διακοπή του Αυγούστου το δεύτερο φορολογικό μας νομοσχέδιο, που συνιστά μεταρρυθμιστική τομή και θα φέρει ισχυρή ανάπτυξη».