Κ. Καραμανλής για ΟΑΣΘ: Δραματική η κατάσταση- Σχέδιο διαχείρισης κρίσης για να αποφύγουμε την κατάρρευση!

Την άμεση εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά την κατάρρευση του ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΟΑΣΘ δραματική δίνοντας μάλιστα και αριθμούς που επιβεβαιώνουν τα όσα περιέγραψε. «Σήμερα δεν κυκλοφορούν πάνω από 240-260 Λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα. Η κατάσταση είναι δραματική», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μείωση του στόλου, εικονικά δρομολόγια, κατάρρευση της τηλεματικής, δραματική πτώση των εσόδων. Έχουμε ένα κρατικοποιημένο οργανισμό ο οποίος λαμβάνει 200% επιδότηση ενώ η ευρωπαϊκή νόρμα είναι 40-60%! Εδώ που έχουμε φτάσει, λοιπόν, προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε κατάρρευση του ΟΑΣΘ. Ούτε θαύματα μπορούν να γίνουν, ούτε να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Δυστυχώς, η ζημιά έχει ήδη γίνει»!

Για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο υπουργός επέρριψε ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι «ενέκρινε τη μία και μοναδική πανευρωπαϊκά κρατικοποίηση».

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε δυο σημεία: «Πρώτον, να αξιοποιήσουμε όλα τα ικανά στελέχη του ΟΑΣΘ. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, όπως συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια. Δεύτερον, αλλαγή της διοίκησης».

Όσον αφορά στο δεύτερο, δηλαδή, τη νέα διοίκηση, δεν αποκλείεται αυτή να ανακοινωθεί σήμερα, 22 Ιουλίου.