Στ. Παππάς σε Κ. Καραμανλή: Δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία!

Επιμένει ο διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παπάς πως ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν είναι υπό κατάρρευση, κάτι που επισήμανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα ο κ. Παππάς απαντώντας στον υπουργό υποστηρίζει πως ο ΟΑΣΘ είναι κερδοφόρος με «ρευστότητα ικανή» να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης, αν και τα δρομολόγια έχουν μειωθεί δραματικά, οι βλάβες στα λεωφορεία είναι στην… ημερήσια διάταξη και η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού οι καθημερινές μετακινήσεις μετατρέπονται σε…  Γολγοθά.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά έχει ως εξής:

«Όταν πατάμε την πεπονόφλουδα στο δρόμο, κινδυνεύουμε να πάθουμε κάποιο ατύχημα. Όταν την πατάμε στην πολιτική, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ψεύτες ή συκοφάντες. Από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών που στείλαμε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή όχι μόνο δεν προκύπτει κατάρρευση του ΟΑΣΘ αλλά κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο έτος και ρευστότητα ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης του Οργανισμού.

Γι’ αυτό άλλωστε, δεν έχουμε καθυστερήσει ουδέποτε τη μισθοδοσία του προσωπικού, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις.

Επίσης, έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του Οργανισμού με τους προμηθευτές και πλέον υπάρχει υπερεπάρκεια ανταλλακτικών. Η επιδότηση που παίρνει ο ΟΑΣΘ δεν ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατ. ευρω.

Μήπως ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι η κοινωνική πολιτική που ασκούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για ανέργους, φοιτητές, μαθητές και ΑμεΑ είναι επιχορήγηση προς τον Οργανισμό;

Μήπως έχει στόχο να την καταργήσει;

Τέλος, ο κ. Καραμανλής δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την εκκαθάριση, η οποία έχει ανακαλύψει πολλούς “σκελετούς”, απίστευτες σπατάλες και σκάνδαλα του προηγούμενου κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ.

Γι’ αυτά όμως είναι προφανές ότι θα μιλήσει η Δικαιοσύνη. Του συνιστούμε να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και να αντλεί στοιχεία από επίσημες πηγές και όχι απ΄ όσους έχουν ιδιαίτερο συμφέρον στην επαναφορά του αμαρτωλού και κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ. Στον ΟΑΣΘ η… καλογερική είναι δύσκολη. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Οργανισμούς που επί σειρά δεκαετιών λυμαίνονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού».