Ν. Μηταράκης: Οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν άμεσα τις συντάξεις τους

Η επίσπευση της έκδοσης των συντάξεων του Δημοσίου ήταν το κύριο θέμα της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Παυλίνα Καρασιώτου τους αρμόδιους υπάλληλους και τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων Δημοσίου Τομέα.

Η σημερινή σύσκεψη, έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτσης μαζί με τον Υφυπουργό κ. Μηταράκη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ως βασική προτεραιότητα, την οδηγία του Υπουργού Εργασίας, για επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου οι συντάξεις να εκδίδονται το ταχύτερο δυνατόν. Συζητήθηκαν αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα τα οποία για καιρό παρέμεναν τροχοπέδη στην έκδοση των συντάξεων και στις υπόλοιπες εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο κ. Μηταράκης ανέδειξε για ακόμα μια φορά το θέμα, τονίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν άμεσα τις συντάξεις τους και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται από τις χρονοβόρες διαδικασίες ενός δυσλειτουργικού κράτους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην άσκηση των καθηκόντων τους. Επιπροσθέτως, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση θα επιβλέπει στενά τις εξελίξεις και δεν θα αφήσει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.