«Πράσινο φως» για τις 1.500 προσλήψεις ειδικών φρουρών– Εντός της επόμενης εβδομάδας η προκήρυξη

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη (1.500) Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας πριν το τέλος του έτους.
Η προκήρυξη για την επιλογή τους, θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη και εκπαίδευσή τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» από όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα -πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- θα εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή των 1.500 ειδικών φρουρών και θα ακολουθήσει τρίμηνη εκπαίδευσή τους, ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να ενταχθούν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ και να αναλάβουν υπηρεσία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ στο οποίο περιγράφονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, ως Ειδικοί Φρουροί προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είναι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού, δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, δεν φέρουν τατουάζ, είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ, οι άνδρες έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία, ενώ δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, ανεξάρτητα αν έχουν καταδικαστεί ή όχι.

Στα πρόσθετα προσόντα που θα προσμετρηθούν για τους υποψηφίους είναι, μεταξύ άλλων:
– Η καλή γνώση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον (Β2).

– Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως επαγγελματιών οπλιτών.

– Η κατοχή πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ ειδικότητας «στέλεχος ασφαλείας προσώπων και υποδομών».

– Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.