Ανατροπή στους «σταυρούς» για το ΜέΡΑ25 στην Α’ Θεσσαλονίκης!- Πρώτος ο Β. Ρόκος στην επανακαταμέτρηση

Ανατροπή στη «μάχη του σταυρού» στην Α’ Θεσσαλονίκης για το ΜέΡΑ25 έφερε η πρόσφατη επανακαταμέτρηση των ψήφων. Ο Βασίλης Ρόκος είναι εκείνος ο οποίος αναδείχτηκε τελικά πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Αρχικά, τα αποτελέσματα ανέδειξαν στην πρώτη θέση τη Σοφία Φουντουκίδου με 1.739 ψήφους και δεύτερο, με ελάχιστη διαφορά, τον Βασίλη Ρόκο με 1.690 ψήφους. Ωστόσο τη συγκεκριμένη έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης επέλεξε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΜέΡΑ 25 ζητήθηκε επανακαταμέτρηση των ψήφων καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για το συνολικό αποτέλεσμα του κόμματος. Η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 22 του μήνα αναδεικνύοντας τελικά τον κ.  Ρόκο πρώτο σε σταυρούς και δεύτερη, με μικρή διαφορά, τη Σοφία Φουντουκίδου.

Πάντως, από την πλευρά του ο Βασίλης Ρόκος επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο ίδιος δεν θέλει να κάνει δηλώσεις για τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς, όπως λέει «δεν τον ενδιαφέρει να προκαλέσει θόρυβο, αλλά αντιμετωπίζει το νέο αποτέλεσμα με ταπεινότητα». Άλλωστε, όπως σημειώνουν, «ο μοναδικός και πρωταρχικός σκοπός του κ. Ρόκου ήταν να δώσει τη δική του μάχη για να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή», όπως και έγινε. Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Κοινοβούλιο το ΜέΡΑ25 έχει 9 έδρες εκ των οποίων οι δύο αφορούν την Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης.