Δ. Μιχαηλίδου: Βασική προτεραιότητα να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ΚΚΠΠ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠ) συναντήθηκε την Τετάρτη (31/7) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και συζήτησαν τα προβλήματα των εργαζομένων του Κέντρου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της δομής, στρατηγικός σκοπός της οποίας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόνοιας στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο ζήτημα στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο ΝΠΔΔ, που άφησε «κληρονομιά» η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα σήμερα (Πέμπτη 1/8) σε νέα ανακοίνωσή της -απάντηση στα όσα υποστήριξε χτες η πρώην υφυπουργός, Θεανώ Φωτίου για τα ΚΚΠΠ- η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε τα εξής: «Με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις παρέτειναν την ισχύ των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) και οδήγησαν τους εργαζόμενους σε ομηρία, δίνοντάς τους την ”υπόσχεση” ότι θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει καθόλου την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει καν η νομική δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων».