Θρήνος στην ελληνική πάλη- Έφυγε από τη ζωή ο ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Oλυμπιoνίκη, αθλητή της Ελληνορωμαϊκής πάλης. Γιώργου Ποζίδη.

Ο θρύλος της πάλης από τη Μαυροπηγή Κοζάνης έφυγε σήμερα (1/8) από τη ζωή σε ηλικία 63 χρόνων, σαράντα μέρες μετά το θάνατο του συναθλητή του Μπάμπη Χολίδη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη ανακοπή καρδιάς στην Επανομή και εξέπνευσε προτού προλάβουν να επέμβουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο.

Ο Γιώργος Ποζίδης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες παλαιστές με πολλές διακρίσεις, καθώς είχε αναδειχθεί έκτος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980, ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983, και ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979. Ήταν μέλος της ελληνικής «ντριμ τιμ» της πάλης μαζί με τους Πέτρο Γαλακτόπουλο, Στέλιο Μυγιάκη και Μπάμπη Χολίδης ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουνίου σε ηλικία 62 ετών, επίσης από ανακοπή καρδιάς.

Ο Γιώργος Ποζίδης γεννήθηκε στη Μαυροπηγή Κοζάνης το 1956. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και αγάπησε από νεαρή ηλικία τον αθλητισμό. Δίδαξε ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992 και 1996. Αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας πάλης.

Παράλληλα, είχε ιδιαίτερα έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα