Θεσ/νίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του κέντρου και του ΑΠΘ-38 συλλήψεις σε έξι ώρες!

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων και κάλυπτε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και την επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. το απόγευμα της Πέμπτης (31-07-2019) ατά τις ώρες 18.00 – 24.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευρύτερες περιοχές Καμάρας – Ροτόντας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πλατείας Ναυαρίνου, πλατείας Αριστοτέλους, οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών κ.α., κατά την οποία συμμετείχαν συνολικά 73 Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Ελέγχθηκαν 341 άτομα (238 αλλοδαποί και 103 ημεδαποί) και 184 οχήματα.

Συνελήφθησαν 38 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα για:
– παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών»,
– παραβάσεις του Νόμου «Περί Αλλοδαπών»,
– παραβάσεις του Νόμου «Περί Λαθρεμπορίου»
– παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων»,

Επίσης, βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και 400 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.