Τέξας: Μακελειό στο Ελ Πάσο με 20 νεκρούς – ‘Ενοπλη επίθεση στο Walmart με στόχο Ισπανόφωνους!

Σοκ προκαλεί το «έγκλημα μίσους» ενός 21χρονου ο οποίος έσπειρε το θάνατο σε πολυκατάστημα στην πόλη του Ελ Πάσο, στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ο νεαρός μπήκε στο Wallmart, όπου συνηθίζουν να κάνουν τα ψώνια τους Λατινοαμερικανοί και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 20 άτομα και τραυματίζοντας 26 εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μαγαζί ήταν ήδη γεμάτο καθώς βρίσκονταν μέσα σε αυτό 1.000 ως 3.000 άνθρωποι οι οποίοι πήγαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, καθώς το πολυκατάστημα τα προσέφερε με έκπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και τα social media o δράστης μισούσε τους Ισπανόφωνους και μιλούσε για «εισβολή»στο Τέξας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η αστυνομία, ο δράστης, λευκός, 21 ετών, είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» το οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «τραγικό» μακελειό στο Ελ Πάσο, κάνοντας λόγο για «μια άνανδρη ενέργεια» και «μια πράξη μίσους». «Δεν υπάρχουν λόγοι ούτε προσχήματα που θα δικαιολογήσουν ποτέ τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων», συμπλήρωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, δράστης της σφαγής είναι ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικος προαστίου του Ντάλας. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης όπου ο δράστης εμφανίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι στα χέρια και έχοντας τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

Το μακελειό του Ελ Πάσο είναι το 249ο mass shooting (σ.σ. ο όρος αναφέρεται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων και τέσσερα ή περισσότερα θύματα) που καταγράφεται από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archives.