ΕΣΘ για τον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου: «Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί»!

«Να αντιληφθεί πως η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης» του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου καλεί την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με νέα ανακοίνωσή για την εξέλιξη των έργων.

Αφορμή και γι’αυτή την ανακοίνωση είναι η επανάληψη των σεναρίων για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου «και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού».

«Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια. Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας», σημειώνει ο ΕΣΘ που είχε προχωρήσει σε ακόμη μία ανακοίνωση για το ίδιο θέμα στις 2 Αυγούστου.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και βεβαίως της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα)».

(Φωτογραφία αρχείου)