Πανεπιστημιακό άσυλο τέλος! Υπερψηφίστηκε το άρθρο 64 από ΝΔ και Ελληνική Λύση

Παρελθόν αποτελεί πλέον το πανεπιστημιακό άσυλο, καθώς υπερψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργησή του.

Το συγκεκριμένο άρθρο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Συνολικά έλαβε 162 θετικές ψήφους έναντι 15 «κατά» και 21 «παρών» από τους 198 βουλευτές οι οποίοι μετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑο οποίος ωστόσο αποχώρησε από τη διαδικασία, όπως και το ΜέΡΑ25. Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών», ενώ το εν λόγω άρθρο καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ.

«Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα τόνισε νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση προστατεύει τη γνώση, καθώς διάφορες μικροομάδες διαλύουν μαθήματα, την έρευνα -αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες»-, τον πολιτισμό -γιατί πολλά κτίρια είναι μνημεία- και τους πολίτες -γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κατάργηση του ασύλου σημαίνει απαγόρευση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανοχή στην παραβατικότητα». «Επί δικών σας ημερών- είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο». Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών.