Τούμπα Θεσ/νίκης: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη διαρρήκτη από αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Ο επίδοξος διαρρήκτης δεν πρόλαβε να… χαρεί για πολύ τη λεία της παράνομης πράξης του. Είχε μόλις διαρρήξει ένα διαμέρισμα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης και έφευγε κρατώντας στα χέρια του τα χρυσαφικά που μόλις είχε αφαιρέσει. Για… κακή του τύχη όμως στην οικοδομή εκείνη μένει ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και την ίδια ώρα επέστρεφε στο σπίτι του.

Ο αστυνομικός κατάλαβε τι είχε γίνει και επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη, έναν 47χρονο αλλοδαπό. Εκείνος τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη από τον αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Κατσαβίδι
Λάμα
Κλειδί
Μεταλλικά ομοιώματα κλειδιών
Διαρρηκτικά εργαλεία
Πολυεργαλείο μικρών διαστάσεων
2 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν φύλλα αλουμινίου
Αλουμινόχαρτο και
2 κινητά τηλέφωνα

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο 47χρονος με δύο ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν διαρρήξει και δεύτερο διαμέρισμα της οικοδομής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά το παρελθόν, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.