Περιπολίες σε 24ωρη βάση ζήτησε ο Σ. Δανιηλίδης από τον νέο διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα (9//8) το μεσημέρι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης ταξίαρχο Θωμά Γέρμανο, τον οποίο επισκέφθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Μέσα σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο Σίμος Δανιηλίδης, αφού εξέφρασε στον κ. Γέρμανο τα συγχαρητήρια και τις ευχές εκ μέρους όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για επιτυχία στο δύσκολο, όπως είπε χαρακτηριστικά έργο του, «ξεδίπλωσε» την ατζέντα με τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το δήμο Νεάπολης-Συκεών, για τα οποία έχουν γίνει δεκάδες δημόσιες παρεμβάσεις στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Το πρώτο θέμα που ετέθη ήταν η ασφαλής κίνηση των οχημάτων και των μοτοσυκλετών και η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ όχι μόνο στους δρόμους στα όρια του δήμου αλλά και στην περιφερειακή οδό, όπου καθημερινά απειλούνται ή χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ειδικά στο θέμα της οδικής ασφάλειας και της πάταξης της παραβατικότητας ο Σίμος Δανιηλίδης επεσήμανε την έλλειψη επαρκούς παρουσίας οργάνων της Τροχαίας στην περιοχή του δήμου, αλλά και γενικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καταγράφονται εκατοντάδες ατυχήματα με σοβαρά τραυματισμένους αλλά και δυστυχήματα με νεκρούς στην Περιφερειακή Οδό, στους ανισόπεδους κόμβους και στους κάθετους προς αυτήν άξονες.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκατοντάδων περιστατικών παραβίασης του ΚΟΚ, όπως αυξημένη ταχύτητα, αντικανονική και επικίνδυνη προσπέραση, αντίθετη κίνηση σε μονοδρόμους, παράνομα παρκαρίσματα πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις ΑμΕΑ κ.λπ, οδήγηση δικύκλων χωρίς το προστατευτικό κράνος και οχημάτων χωρίς ζώνες ασφαλείας, που όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο πεζούς συμπολίτες μας, μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους», ανέφερε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας με ιδιαίτερη έμφαση τα «δεκάδες περιστατικά παρενοχλήσεων ανήλικων μαθητριών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής από ‘‘μηχανόβιους’’ που αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποιούν θανάσιμους ελιγμούς».

24ωρες περιπολίες
Για την αναστροφή του κλίματος, με στόχο την προστασία εποχούμενων και ανυποψίαστων πεζών, ο Σίμος Δανιηλίδης ζήτησε καθημερινή παρουσία μοτοσικλετιστών και περιπολικών της Τροχαίας σε όλη την περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε 24ωρη βάση, και ειδικότερα στα κρίσιμα σημεία που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και παιδιά.

Ο διευθυντής της Τροχαίας Θωμάς Γέρμανος άκουσε με προσοχή τα θέματα και τις προτάσεις που έθεσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί προσωπικό για τη στελέχωση και ενίσχυση των περιπολιών», όπως επίσης και για την «εξασφάλιση αυτοκινήτων και ειδικών οχημάτων (κλαρκ) για τη μετακίνηση και απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων». Ο κ. Γέρμανος, δηλώνοντας ότι ήδη έχει φροντίσει να ενημερωθεί αναλυτικά για τα γενικά και ειδικά ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης», εξέφρασε τη βούλησή του για «συνέχιση της καλής συνεργασίας της Τροχαίας με το δήμο Νεάπολης-Συκεών», ζητώντας ταυτόχρονα «τη συνδρομή και συνεργασία κάθε δημόσιας αρχής και πολίτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Τέλος, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έθεσε και το θέμα της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης και του υπολοίπου τμήματος της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη, από την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) έως την οδό Π.Τσαλδάρη κι από εκεί έως την οδό Ελ.Βενιζέλου, ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας για την έκδοση της σχετικής άδειας που απαιτείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες των εργασιών.