Θεσ/νίκη: Συνεχείς περιπολίες και αυτόφωρες συλλήψεις από αστυνομικούς των ομάδων “Ζ” και ΔΙΑΣ

«Την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικότητας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την καλλιέργεια πνεύματος ευνομίας και αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες» έχει θέσει ως άξονα δράσης της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ).

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αξιοσημείωτη είναι η δραστηριότητα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των εξειδικευμένων ομάδων δικυκλιστών «Ζ» και «ΔΙΑΣ», οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία κίνησής τους μέσα στην πόλη, ακόμη και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, την αποδεδειγμένα άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών και τη μετάβασή τους ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, καθίσταται σαφές ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι συνυφασμένη τόσο με την αίσθηση καθήκοντος που τους διακρίνει, όσο και με τη μορφή ευέλικτης αστυνόμευσης που ασκούν», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα σε ένα 24ωρο (8/8), οι ομάδες αυτές πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη 9 ατόμων (4 για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών – 5 για απόπειρα κλοπής και περιπτώσεις κλοπών), τα οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους.

Οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

(Φωτογραφία από το αρχείο της ΕΛΑΣ)