Θεσ/νίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο κέντρο της πόλης- Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών για διάφορα αδικήματα

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας στους πολίτες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, χτες το βράδυ πραγματοποίησε στοχευμένη αστυνομική δράση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Αντιγονιδών, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και δικυκλιστές αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Ελέγχθηκαν 47 άτομα και δύο καταστήματα, ενώ συνελήφθησαν τρειςαλλοδαποί για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα για:

– παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων»,

– παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα» και

– Πλαστογραφία.

Επίσης, σε βάρος δύο εξ’ αυτών σχηματίστηκε και δικογραφία για κλοπή.

Ακόμη,

-προσήχθησαν τρεις αλλοδαποί καθώς δεν έφεραν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

-σχηματίστηκε δικογραφία, εκτός ορίων αυτοφώρου, σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού, για περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο.
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Κατασχέθηκαν: αδασμολόγητα οινοπνευματώδη ποτά και λαθραία καπνικά προϊόντα, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικοί δίσκοι Η/Υ, πτυσσόμενο μαχαίρι, ποδήλατο και κινητό τηλέφωνο, η νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.