Λάρισα: Ψώνιζαν με πλαστά χαρτονομίσματα και έπαιρναν και… ρέστα!

Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Άμεσης Δράσης, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 60, 33 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί το απόγευμα της 14ης Αυγούστου μετέβησαν σε πέντε καταστήματα στη Λάρισα και πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας συνολικά παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας ευρώ, λαμβάνοντας μάλιστα και… ρέστα σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Έπειτα από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους δράστες και λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 17 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ το καθένα, 13 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 629,3 ευρώ, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί κατά τις συναλλαγές τους με τα πλαστά χαρτονομίσματα. Τα προϊόντα που απέκτησαν με παράνομο τρόπο αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 31 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, 58 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 645 ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές τους παραδόθηκαν από τους παθόντες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.