Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών σε βάρος πολιτών στο κέντρο της Θεσ/νίκης και στην Καλαμαριά- Δράστες 7 αλλοδαποί

Περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Καλαμαριάς εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά αλλοδαπών. Δύο εξ αυτών… δρούσαν μέσα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό άδειαζαν τις τσέπες επιβατών.

Αναλυτικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

-Δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 20 ετών, οι οποίες τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ευρισκόμενες εντός καταστήματος στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσαν από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

-Ενός 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους αφαίρεσαν από ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο.

-Δύο αλλοδαπών ηλικίας 41 και 38 ετών, καθώς το Φεβρουάριο του 2019 ευρισκόμενοι εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ και εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό που επικρατούσε αφαίρεσαν το πορτοφόλι ημεδαπού το οποίο περιείχε 600 ευρώ καθώς και πιστωτικές κάρτες. Επίσης, οι προαναφερόμενοι προέβησαν σε ανάληψη μετρητών και αγορές προϊόντων με τις κλαπείσες κάρτες.

-Δύο αλλοδαπών, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2019 αφού έσπασαν το τζάμι ΙΧΕ αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων είδη ρουχισμού καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.