Ιδιοκτησίας του «Πόρτο Καρράς» ήταν το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

Στο «Πόρτο Καρράς» ανήκε το ελικόπτερο που έπεσε σήμερα (20/8) στον Πόρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του ο χειριστής και δύο Ρώσοι επιβαίνοντες.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή το ΔΣ της οποίας εκφράζει τη λύπη του για το θλιβερό γεγονός και δηλώνει πως θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής προς το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ως εξής:

«H Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.», με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους. Το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί / εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία «I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.». Το ΔΣ της Εταιρείας εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός, θα ενημερώσει δε άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».

Οι σωροί των τριών επιβαινόντων στο ελικόπτερο ανασύρθηκαν νωρίς το απόγευμα.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Κρανίδι με Έλληνα χειριστή και πήγε στον Γαλατά όπου παρέλαβε τους δυο Ρώσους με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Όμως λίγο μετά την απογείωσή του χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τρεις επιβαίνοντες. Η πρόσκρουση στα καλώδια της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με τοn ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και ως εκ τούτου, η επαναφορά της ηλεκτροδότησης αναμένεται να γίνει τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να μεταφερθούν στον Πόρο επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία με στόχο να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.