Νέα επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Συνελήφθησαν 71 λαθρομετανάστες

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (21-08-2019) σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, Πλατείας Αριστοτέλους, Πλατείας Αρχαίας Αγοράς, Ροτόντας – Καμάρας και Πλατείας Ναυαρίνου, υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 18.00 – 00.00 κατά την οποία:

-Ελέγχθηκαν 184 αλλοδαποί, εκ των οποίων:

-Προσήχθησαν 20 και
-Συνελήφθησαν 71 για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

(φωτογραφία αρχείου από την ΓΑΔΘ)