Σύσκεψη φορέων για το μετρό συγκαλεί ο ΕΣΘ

Σύσκεψη των φορέων της Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στο θέμα κατασκευής του μετρό συγκαλεί ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ) που τον τελευταίο μήνα με ανακοινώσεις του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο έργο που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί την πόλη, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΕΣΘ έχει ως εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Παρασκευής 2 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και τα όσα ακούγονται περί αναμόχλευσης του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου και άρα αλλαγή του συμφωνηθέντος σχεδίου έργου και του χρονοδιαγράμματος αυτού στην υπό συζήτηση περιοχή, καλεί την Κυβέρνηση όπως συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η αγορά της πόλης δεν αντέχει ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης του εν λόγω σταθμού.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια. Η αγορά της Θεσσαλονίκης κάνοντας τεράστιες θυσίες από το 2006, οι οποίες απέκτησαν άλλη διάσταση και ένταση με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ζητά την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου. Οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας & Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και βεβαίως της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό.

Λόγω του ότι η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, συμπίπτει με την ημερομηνία που, αρχικά, είχε οριστεί να γίνει και η παραπάνω σύσκεψη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μεταθέτει την σύσκεψη για τα έργα του ΜΕΤΡΟ για την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα)».

(φωτογραφία αρχείου)