Σάββας Αναστασιάδης: «Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους»

«Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα που θεωρεί το κομμάτι αυτό του Ελληνισμού πολύ σημαντικό για την πορεία της Χώρας μας, να μην του δίνουμε το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις και τις πεποιθήσεις του». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΤ, Η φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «η Ελλάδα στον κόσμο» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.
«Είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα. Ελάχιστες Χώρες στον κόσμο δεν δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες τους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι είναι καταγεγραμμένα και διαχρονικά, με πρώτο αυτό της παιδείας και της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στους Έλληνες ομογενείς και στα παιδιά της δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την επιλογή του κ. Διαματάρη ως υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Αν θυμάστε παλαιότερα από τη θέση του αρμόδιου τομεάρχη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού είχα ζητήσει δημόσια αλλά και με επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, Πρόεδρο τότε της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργηθεί ένα Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού ή να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Υφυπουργείου και να υπάρξει Γενικός Γραμματέας ή Υφυπουργός από την ομογένεια. Η επιλογή του κ. Διαματάρη θεωρώ ότι είναι πολύ καλή κίνηση , διότι οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματά τους και δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς να εκφράζονται πιο εύκολα».

Ακούστε τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=EY565UViQJw&feature=youtu.be