Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο Στατιστικής και Ανάλυσης Δεδομένων (IFCS 2019) με τη σύμπραξη του ΑΠΘ

Από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο IFCS 2019 με θέμα «Ανάλυση Δεδομένων και Ορθολογισμός σε έναν Πολύπλοκο Κόσμο» («Data Analysis and Rationality in a Complex World»)

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την International Federation of Classification Societies-IFCS σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανάλυσης Δεδομένων. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Θεόδωρος Χατζηπαντελής.

Το Διεθνές Συνέδριο της IFCS, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών που θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα από τον χώρο της Στατιστικής και της Ανάλυσης Δεδομένων, ενώ θα προσφέρει δυνατότητες για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, καθώς και ευκαιρίες για ανάπτυξη συνεργασιών.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στις 18.30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2). Θα ακολουθήσει, στις 19.30, δημόσια συζήτηση με θέμα «Data science, elections and governance», με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, και η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Θάνου Θανόπουλου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 (στις 9.00). Στη διιάρκειά τους θα πραγματοποιηθούν 8 ανακοινώσεις από προσκεκλημένους ομιλητές, 200 προφορικές ανακοινώσεις σε 45 οργανωμένες συνεδρίες, 12 αναρτημένες ανακοινώσεις και 2 προσυνεδριακά σεμινάρια.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν είναι και τα εξής:
-Ανάλυση και Ταξινόμηση Δεδομένων στις Φυσικές Επιστήμες, Μηχανική, Ιατρική και Βιολογία
-Βιοπληροφορική και Βιοστατιστική
-Βιοϊατρική ανάλυση δεδομένων και γραφικές παραστάσεις
-Ομαδοποίηση και Μη Κατευθυνόμενη Μάθηση
-Ανάλυση Δεδομένων στην Αρχαιολογία
-Ιατρικές επιστήμες και επιστήμες υγείας
-Νευρωνικά δίκτυα και σε βάθος μάθηση
-Κοινωνικές και επιστήμες εκπαίδευσης

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και το πρόγραμμα στον σύνδεσμο: http://ifcs2019.gr