Ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/8) 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο κ. Ζέρβας έδωσε τον θρησκευτικό όρκο, ενώ λίγο αργότερα, ορκίστηκαν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων.

Στην πρώτη του ομιλία ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας περιγράφοντας παράλληλα και το όραμά του για την πόλη. «Καθήκον μας είναι να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει. Να την μετατρέψουμε σε μία πόλη πρότυπο, μία πόλη που θα αξίζει να τη ζεις, να την επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι σε αυτή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν σας μιλήσω ως Δήμαρχος, θα σας πω ότι θέλουμε να πετύχουμε. Αν σας μιλήσω ως πολίτης, θα σας πω ότι οφείλουμε να πετύχουμε! Γιατί δικαιούμαστε να ζήσουμε σε μία καλύτερη πόλη για όλους. Μια πόλη καθαρή, νοικοκυρεμένη, αισθητικά όμορφη και λειτουργική».

Ο κ. Ζέρβας θέλει τη Θεσσαλονίκη «μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες – χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους, με ευταξία και με σοβαρή οικονομική δραστηριότητα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία κανονική ευρωπαϊκή μητρόπολη».

Θεσσαλονίκη πρωταθλήτρια!

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα «η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μία smartcity, που θα αλλάξει αυτό που πιστεύει ο Έλληνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορεί να γίνει μία zerowaste πόλη. Μπορεί να γίνει τόπος φιλοξενίας μεγάλων πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών events που θα αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Θα δανειστούμε γνώση και τεχνογνωσία, θα εφαρμόσουμε καλές πρακτικές από πόλεις που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Θα εργαστούμε, θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα οργανώσουμε, και θα αξιοποιήσουμε τους πόρους σωστά και ορθολογικά. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι χρειάζεται. Γιατί θέλουμε στο τέλος της τετραετίας η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη διαφορετική, μια πόλη περήφανη και πρωταθλήτρια».

Ο νέος δήμαρχος μίλησε για αλλαγή σελίδας στον δήμο και κάλεσε τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για συνεργασία σε κάθε επίπεδο. «Είναι η ώρα να συμμαχήσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας. Όχι μόνο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το πολιτικό προσωπικό της πόλης, ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου οι ίδιοι οι πολίτες. Γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να τελειώσουμε με τα αυτονόητα Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.