Διαρροές… και στην παράταξη Ορφανού – Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Κ. Ιακώβου

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη του Γιώργου Ορφανού ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου ο οποίος παράλληλα επισημαίνει πως μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα αι δηλώνει τη διαθεσιμότητά του να συνεργαστεί μαζί του.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ιακώβου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι σε στιγμές και περιόδους οριακές, απαιτούνται ενέργειες και αποφάσεις άμεσες και ουσιαστικές. Παράλληλα τονίζει ότι «στον δήμο Θεσσαλονίκης, η ανάγκη σχηματισμού μίας ενιαίας λειτουργικής και αποτελεσματικής διοίκησης είναι ζήτημα μείζονος σημασίας. Μιας διοίκησης που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αξίες, σε προγραμματικούς άξονες και σε κοινή αντίληψη για προτεραιότητες και υπαρκτές δυνατότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου «η πολυδιάσπαση δυνάμεων όπως αυτή αποτυπώθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αποτέλεσμα της απλής αναλογικής και οδηγεί τους ΟΤΑ σε αδιέξοδο. Η προσπάθεια υπέρβασης αυτού του αδιεξόδου είναι υποχρέωση όλων όσοι αντιλαμβανόμαστε την σημασία μίας λειτουργικής διοίκησης, όλων όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και ασπαζόμαστε τις ίδιες ιδέες». Ο ίδιος σημειώνει ακόμη ότι μία τέτοια προσπάθεια υπέρβασης του αδιεξόδου βρίσκεται στα σκαριά από τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα με τον οποίο, όπως αναφέρει, μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία.

«Για τους λόγους αυτούς και έχοντας συζητήσει διεξοδικά και σε βάθος το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο αποφασίζω να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό ”Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ορφανό και να δηλώσω τη διαθεσιμότητά μου στην νέα προσπάθεια που ξεκινά», καταλήγει η ανακοίνωση.