ΕΣΘ: Παρεμπόριο και ασφάλεια στην ατζέντα της σύσκεψης με την ΕΛΑΣ

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Θεσσαλονίκης με έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας αλλά και στο παρεμπόριο ζητήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στη μάστιγα του παρεμπορίου, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους του ΕΣΘ πρόκειται για ένα «μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που προκαλεί ραγδαία απαξίωση των προϊόντων, πλήττοντας τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις», ενώ μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των πολιτών, των επιχειρηματιών και των εμπορικών καταστημάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης και ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Κοσμάς Καλογιάννης, ενώ από πλευράς Αστυνομίας συμμετείχαν οι κ.κ.: Αντιστράτηγος Σκούμας Κωνσταντίνος – Γεν. επιθεωρητής Β.Ε., Υποστράτηγος Μαυρόπουλος Λάζαρος – Γεν. Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θεοχάρης Χαράλαμπος – Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Τζιτζής Αντώνιος – Δ/ντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Μπουλούμπασης Χρήστος – Δ/ντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Α/Δ Χαμόπουλος Σπυρίδων – Δ/ντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Α/Υ Παπαγεωργοπούλου Παρασκευή – Αναπληρώτρια Δ/ντή Δ/νσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Α/Υ Σταυρόπουλος Λάμπρος – Αναπληρωτής Δ/ντή Δ/νσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Α/Α΄ Ζδραγκας Νικόλαος – Προϊστάμενος τμήματος επιχειρήσεων Γ.Α.Δ.Θ., Α/Α΄ Κεμετζή Μαρία – Προϊσταμένη τμήματος επιχειρήσεων ΓΑΔΘ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ αμέσως μετά τη σύσκεψη αναφέρει τα εξής:<br>
«Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Αστυνομίας, έμειναν ικανοποιημένοι από τη βούληση, την ετοιμότητα και τον ουσιαστικό σκοπό της Αστυνομίας να αντιμετωπίσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε είδος παράτυπης και παράνομης δραστηριότητας, ώστε να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και εμπιστοσύνης στους συμπολίτες μας και να αποφευχθούν γεγονότα δυσάρεστα και επικίνδυνα. Μόνο με δυναμική και συνεχή δράση και ετοιμότητα μπορούν να εξασφαλιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης».