Προβολών συνέχεια στα θερινά τα σινεμά του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με την προβολή τεσσάρων εξαιρετικών ταινιών συνεχίζεται η εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ» και «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου, η «μεγάλη οθόνη» του κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη) στις 9.15 μ.μ. θα προβάλει την ταινία περιπέτειας «Transit» σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ (101΄).

Η ΤΑΙΝΙΑ: Τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Ο Γκέργκ, ένας Γερμανός πρόσφυγας, δραπετεύει στη Μασαλία την τελευταία στιγμή. Στις αποσκευές του φέρει τα έγγραφα ενός συγγραφέα, του Βάιντελ, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα χειρόγραφο, επιστολές και βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού. Όλα αλλάζουν όμως όταν ο Γκέργκ ερωτεύεται τη Μαρία…

► Παράλληλα στο «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ» στις Συκιές (Δενδροφυτεία) σήμερα, 28 Αυγούστου, στις 9.15 μ.μ. θα προβληθεί η βιογραφική ταινία «Ευτυχισμένος Όσκαρ/The happy prince» σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Εβερετ (105΄).

Η ΤΑΙΝΙΑ: Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης με ιδιαίτερο χιούμορ, εξαιρετικά έξυπνος αλλά και σκανδαλώδης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε…

Από αύριο, και για τέσσερις ημέρες, (29, 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) οι προβολές στο «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» θα συνεχιστούν με την κοινωνική ταινία του Ντίσνεϋ «Ντάμπο/Dambo» σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον (112΄).

Η ΤΑΙΝΙΑ: Ένα νεογέννητο ελεφαντάκι με μακριά αφτιά γίνεται από περίγελος όλων διάσημη ατραξιόν ενός περιπλανώμενου τσίρκου. Αρχικά η διαφορετικότητά του αυτή είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, τον ιδιοκτήτη του τσίρκου, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τεράστια αυτιά του για να πετάξει…

► Παράλληλα τις ίδιες μέρες (29, 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) στο «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ» θα προβληθεί η κοινωνική ταινία «Γυναίκα σε Πόλεμο/Woman at War» σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Ερλινγκσον (101΄).

Η ΤΑΙΝΙΑ: Η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: Ο κόσμος τη γνωρίζει ως μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κηρύξει, κρυφά, πόλεμο στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου προκειμένου να διασώσει τη φύση της χώρας της αλλά και τους συνανθρώπου της… Η ταινία απέσπασε Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΣΙΝΕ «ΑΛΣΟΣ»: Συκιές, Δεντροφυτεία – Τηλ.: 2310.200190
ΣΙΝΕ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη – Τηλ.: 2310.631700
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 9:15 μ.μ.