Στους 13 οι συνολικοί θάνατοι από τον Ιό του Δυτικού Νείλου για το 2019– Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα κρούσματα

Έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφει, με την εβδομαδιαία έκθεση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός τόσο των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους όσο και των ανθρώπων που νόσησαν.

Σύμφωνα με την έκθεση τη εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκαν 3 θάνατοι ανθρώπων άνω των 60 ετών, ενώ τα συνολικά κρούσματα άγγιξαν τα 131. Επτά ασθενείς εμφανίζουν βαρύτερα συμπτώματα και νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν για απλή νοσηλεία σε νοσοκομεία είναι 16.

Όπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση, από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 29/08/2019 (11.00π.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί εκατόν τριάντα ένα (131) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ογδόντα δύο (82) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννέα (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί δέκα τρεις (13) θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=82 έτη).

Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2019, έως τις 28/08/2019, έχουν καταγραφεί δεκατέσσερα περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή, σε οικισμούς των Δήμων: Αβδήρων Π.Ε. Ξάνθης, Τοπείρου Π.Ε. Ξάνθης, Τυρνάβου Π.Ε. Λάρισας, Σοφάδων Π.Ε. Καρδίτσας, Βισαλτίας Π.Ε. Σερρών, Ωραιοκάστρου Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης, Κρωπίας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Ανατολικής Αττικής. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.

Δείτε ΕΔΩ όλη την έκθεση και σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν τα κρούσματα.