Συνεχίζεται η συνεργασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την ΚΟΘ για περισσότερους από 10.000 μαθητές

«Εάν με ρωτήσουν να διαλέξω ένα από τα 2-3 μεγαλύτερα έργα μας, θα επιλέξω την πολιτιστική παιδεία. Αυτό είναι πιο έργο απ’ όλα τα έργα» επισήμανε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας και εποικοδομητικής συνάντησης που είχε χτες (28/8) στο Δημαρχείο με στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες της φετινής τους συνεργασίας.

Πρόκειται για το πολύ πετυχημένο, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «μουσικής παιδείας στα σχολεία», που πρώτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθιέρωσε πέρσι, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το οποίο έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Και φέτος, λοιπόν, περισσότεροι από 10.000 μαθητές των σχολείων του δήμου, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες υψηλού επιπέδου της Κ.Ο.Θ., με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΚΟΘ Χρύσα Γκαρίπη, αναπληρώτρια διοικητική διευθύντρια, και Νίκο Κυριακού, υπεύθυνος επικοινωνίας, που έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επέμεινε ιδιαίτερα να συμπεριληφθεί και φέτος στο πρόγραμμα το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Ορχήστρα», ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και τα παιδιά που θα φοιτήσουν φέτος στο Νηπιαγωγείο.

«Το παιδί των 4-5 χρόνων πρέπει να το εισάγουμε στην κλασική μουσική με το ‘‘Πάμε Ορχήστρα’’. Πρέπει να δώσουμε αυτή την πνευματική τροφή στα νήπια», υπογράμμισε, ενώ καυτηρίασε τη στάση του κράτους, συμπληρώνοντας ότι «θα έπρεπε να έχει την ευαισθησία να εισάγει τέτοια προγράμματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα».

«Εγώ, ο Μότσαρτ»

Έτσι, η παράσταση «Εγώ, ο Μότσαρτ» θα προσαρμοστεί για λίγο μεγαλύτερα παιδιά σε σχέση με πέρσι, και θα παρουσιαστεί σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ η νέα παράσταση «ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ», που θα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, είναι μια εναλλακτική πρόταση γνωριμίας του διαστήματος για όλη την οικογένεια, μέσα από το συνδυασμό εικόνας και ήχου, σε συνεργασία της ΚΟΘ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για βρέφη και νήπια!

Παράλληλα, στη συνάντηση έγινε αναφορά και σε μία τρίτη παράσταση που πιθανόν να ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα, η οποία θα αφορά βρέφη και νήπια, που θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους!

Το σύνολο των μουσικών παραστάσεων θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.