ΓΑΔΘ: Νέα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης- 29 συλλήψεις

Ακόμη μία ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ, χθες (30-08-2019) κατά τις ώρες 18.00 – 24.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευρύτερες περιοχές Καμάρας – Ροτόντας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πλατείας Ναυαρίνου, πλατείας Αριστοτέλους, Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών, καθώς και στην περιοχή του Σταθμού Διαλογής του ΟΣΕ.

Κατά την επιχείρηση διατέθηκαν συνολικά 78 Αστυνομικοί και 27 οχήματα των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Ελέγχθηκαν:
-340 άτομα (142 ημεδαποί και 198 αλλοδαποί) .

-72 οχήματα

Συνελήφθησαν 29 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:
– 7 για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών»,

– 19 για παραβάσεις του Νόμου «Περί Αλλοδαπών»,

– 1 για εκκρεμές διωκτικό έγγραφο και

– 2 για άλλα αδικήματα

– Βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

(φωτογραφία από το αρχείο της ΓΑΔΘ)