Δήμος Θεσ/νίκης: Με αιχμές Ταχιάου και Ορφανού κατά Ζέρβα η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου- Ποιοι εξελέγησαν

«Σήμερα ξεκινά ένα όμορφο και δύσκολο συνάμα ταξίδι στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τη θέση του δημάρχου θα αγωνιστώ ώστε στο τέλος αυτής της θητείας όλοι να ζούμε σε μια καλύτερη πόλη. Καλή μας αρχή». Αυτό αναφέρεται στη σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος σήμερα (Κυριακή 1/9) ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του και κάθισε στο έδρανο του δημάρχου στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Ζέρβας βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης με τον Νίκο Ταχιάο και τον Γιώργο Ορφανό να του ασκούν σκληρή κριτική για τις ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων τους οι οποίες κατατέθηκαν και επισήμως μετά την εκλογή του προεδρείου. Πρόκειται για τους Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκο Ζεϊμπέκη, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Μιχάλη Κούπκα και Δήμητρα Ακριτίδου από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, και τους Στέλιο Λιακόπουλο και Κώστα Ιακώβου του Γιώργου Ορφανού.

Ο κ. Ταχιάος είπε ότι τα πράγματα αρχίζουν με «φθήνια», ενώ για «πολύ κακό και απαράδεκτο ξεκίνημα» του νέου δημάρχου έκανε λόγο ο κ. Ορφανός προσθέτοντας πως «η διαδικασία αλλοτρίωσης της δημοκρατίας και των προσώπων είναι το χειρότερο που μπορεί να προσφέρει η καινούργια διοίκηση. Τα χρεώνεται ο νέος δήμαρχος γιατί επέλεξε, αντίθετα με τον νόμο, ο οποίος δεν προβλέπει να υπάρχουν πρόσωπα υποψήφιοι, προβλέπει παρατάξεις. Εάν θέλαμε τη διαδικασία της συναίνεσης, εμείς είπαμε ότι συνολικά ως παράταξη είμαστε διατεθειμένοι, με συμφωνία επί της αρχής».

«Σήμερα πήραμε μια γεύση πόσο χειρότερος είναι ο νόμος» παρατήρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Για πρωτόγνωρη πρακτική έκανε λόγο ο Σπύρος Βούγιας και για προεκλογική υποκρισία η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι δημαιρεσίες

Όσον αφορά στην εκλογή του νέου προεδρείου αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία, με ορισμό από τις παρατάξεις Ζέρβα, Ταχιάου και Ορφανού.

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ο Δρόσος Τσαβλής, αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Αρβανίτης από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου και γραμματέας η Χριστίνα Αρχοντή από την παράταξη Γιώργου Ορφανού.